MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Μοσκώβ-Σελήμ», «Late Night» και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του, για 7η συνεχόμενη εβδομάδα, με youtube πρεμιέρες παραστάσεων, ταινιών, συναυλίες, διαλέξεις και πολλές ακόμη πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Δημήτρης Ξανθόπουλος, «Ο Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεώργιου Βιζυηνού (2016) | Φωτογραφία; Stavros Habakis
Monopoli Team

Για έβδομη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Από τον Simon McBurney και τους Complicité έως τους blitz, από τον Δημήτρη Ξανθόπουλο έως τον Λεωνίδα Κωνστανταράκο και τους Alaska, από τον George Pelecanos έως τη Fiona Shaw, από τις συναντήσεις με αφορμή καβαφικά ποιήματα έως έργα τέχνης εμπνευσμένα από την Οδύσσεια του Ομήρου, από τον Δημήτρη Καμαρωτό έως τον Simon Critchley, η τέχνη δεν σταματάει ποτέ να μας τροφοδοτεί με έμπνευση και δύναμη, σε δύσκολους καιρούς.

Simon McBurney / Complicité, «The Encounter» («Η συνάντηση») (2016) | Φωτογραφία: Robbie Jack

Τι καινούριο θα δούμε:
  • Την Παρασκευή 15 Μαΐου συναντιόμαστε σε μια «πρωτάκουστη» συναισθητική εμπειρία με το «The Encounter» (Η συνάντηση), με ξεναγό τον μοναδικό Simon McBurney και τους Complicité. Μια διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που μας προκαλεί να βρεθούμε, όπως ποτέ άλλοτε, με τη φύση, τον χρόνο, τη μνήμη, τον πολιτισμό – άρα και με τον ίδιο τον εαυτό μας, σε μια «εξωτική» εμπειρία προηγμένης τεχνολογίας που μας διακτινίζει στα τροπικά δάση του Αμαζόνιου και του υποσυνείδητου (διαθέσιμο έως Παρασκευή 22 Μαΐου).
  • Την Κυριακή 17 Μαΐου ζούμε σε live YouTube premiere χιλιάδες ζωές ταυτόχρονα τη νύχτα, με το πολυταξιδεμένο σε όλη την Ευρώπη «Late Night» των blitz.
  • Οι ιστορίες μιας ιδιότυπης αστικής περιπλάνησης που κινούνται στα όρια του ντοκουμέντου και της μυθοπλασίας, της εγκατάστασης και της περφόρμανς (X Apartments, 2o Fast Forward Festival, 2015) είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «X Apartments» του Λεωνίδα Κωνστανταράκου και των Alaska, σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που παρουσιάζεται την Τετάρτη 20 Μαΐου σε live YouTube premiere.
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Δημήτρης Καμαρωτός, «Atlas Αθήνα: A Sound Cartography οf Europe» (2019) | Φωτογραφία: Yiannis Soulis

Από 15 Μαΐου διατίθενται στο κανάλι:
  • Ένα έργο-ύμνος στη φιλία και τον άνθρωπο, «Ο Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεώργιου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου.
  • Το πρωτοποριακό μουσικό πρότζεκτ του 2019, «Atlas Αθήνα: A Sound Cartography οf Europe», στο οποίο τρεις συνθέτες παρουσίασαν τρία διαφορετικά έργα σε παράλληλες συναυλίες σε ισάριθμες πόλεις. Αθήνα, Καρλσρούη και Παρίσι συντονίστηκαν ζωντανά με ήχο και βίντεο σε έναν νέο ηχητικό χάρτη, πέρα από γεωγραφικά σύνορα.
  • Στο «playlist Encounters» προστίθεται μια συναρπαστική συζήτηση με τον George Pelecanos, τον «μεγαλύτερο εν ζωή συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Αμερική», όπως τον έχει αποκαλέσει ο Stephen King, σε μια συζήτηση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Simon Critchley, «Let’s Walk with Fiona Shaw» (2017)

Επιπλέον διαθέσιμες εκδηλώσεις:
  • Το Αρχείο Καβάφη συνεχίζει να μας εμβαπτίζει στον μοναδικό κόσμο του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, με το πρόγραμμα «Επτά Ποιήματα, Επτά Μαθήματα», όπου η ανάλυση ενός ποιήματος κάθε φορά (αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους») μετατρέπεται σε μια εις βάθος συζήτηση για την καβαφική ποίηση.
  • Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη προσθέτει μια συζήτηση για τα Ομηρικά Έπη και τους τρόπους που οι καλλιτέχνες τα απεικόνισαν κατά τη διάρκεια των αιώνων, με καθηγητές πανεπιστημίου και διδάκτορες να απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα σε ζωντανό διάλογο με το κοινό, σε αφήγηση της ηθοποιού Αλεξάνδρας Αϊδίνη (Έργα τέχνης εμπνευσμένα από την Οδύσσεια του Ομήρου).
  • Το Onassis USA μάς προτείνει να κάνουμε έναν «περίπατο» στην έκθεση «Emotions» του 2017 με τη διάσημη Ιρλανδή ηθοποιό Fiona Shaw, στο «Let’s Walk with Fiona Shaw» από τη σειρά περιπατητικών συζητήσεων του φιλόσοφου και μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Simon Critchley.
  • Παράλληλα, ο Σάιμον Κρίτσλεϊ εγκαινιάζει μια νέα σειρά podcasts με τίτλο «Apply-Degger» – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», καθώς πιστεύει πως η επαφή με αυτό το έργο του Μάρτιν Χάιντεγκερ μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτή την εβδομάδα διατίθενται τα τρία πρώτα podcasts της σειράς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Αμοιβή στους καλλιτέχνες για τις online προβολές των παραστάσεων12.09.2018

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ψηφιακού καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση 15-21/5, στις επόμενες σελίδες.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα