ΣΥΝΤΑΓΗ
Namelaka λευκής σοκολάτας από το food24_skg
Ένα όμορφο και νόστιμο γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Monopoli Team
15.05.2020
Υλικά για το dacquoise σοκολάτας:
- 100 γρ πούδρα αμυγδάλου
- 30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 40 γρ άχνη
- 20 γρ κακάο
- 160 γρ ασπράδια
- 175 γρ ζάχαρη
- 1 πρ. Αλάτι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να αρχίζουν να αφρατεύουν και προσθέτουμε σε δόσεις την ζάχαρη με το αλάτι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά αλεύρι, κακάο, άχνη και πούδρα αμυγδάλου κοσκινισμένα.
- Προσθέτουμε τα στερεά στην μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή μια κουτάλα ελαφρά ώστε να μην πέσει η μαρέγκα μας.
- Απλώνουμε το μείγμα σε φύλλο σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα σε πάχος 1cm.
- Ψήνουμε στους 190⁰C για 10-11 λεπτά.
- Όταν κρυώσει κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- 80 γρ γάλα
- 30 γρ ζάχαρη
- 5 γρ γλυκόζη
- 1 φύλλο ζελατίνη (5 γρ)
- 160 γρ λευκή σοκολάτα (την κόβουμε κομμάτια)
- 200 γρ κρέμα γάλακτος κρύα
- Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, την ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε το μείγμα έως 80⁰C. Μόλις φτάσει τους 80⁰C αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή μια κανάτα.
- Προσθέτουμε την μαλακωμένη ζελατίνη στο μείγμα με το γάλα και χτυπάμε με το μπίμερ.
- Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και χτυπάμε με το μπίμερ να κάνουμε ομογενοποίηση του μείγματος.
- Τέλος προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μπίμερ.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος τοποθετώντας μεμβράνη να εφάπτεται και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Όταν σφίξει και θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε ελαφρώς στο μίξερ.
Υλικά για γκοφρέτα μελιού:
- 50 γρ μέλι
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
- Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε καραμέλα την ζάχαρη με το μέλι.
- Μόλις αρχίζει να παίρνει σκουρόχρωμο καφετί χρώμα αφαιρούμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την σόδα ανακατεύοντας αμέσως.
- Μεταφέρουμε γρήγορα το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αφήνουμε 30 λεπτά να στεγνώσει η γκοφρέτα μας.
- Μόλις κρυώσει κόβουμε στα κομμάτια που επιθυμούμε.
TIP: Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολύ την καραμέλα να πάρει σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει η γκοφρέτα μας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #146: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
8+1 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Αττική για τις πιο παραμυθένιες βόλτες με όλη την οικογένεια
Πού θα βρούμε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά για φέτος;
Τα καλύτερα πάρτι της πόλης για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα όπως πρέπει
Home Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 21-22 Δεκεμβρίου 2024
Free City: Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, πάρτι, DJ Sets – Τι κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ (21-22/12)
Minimal look: Εμφανίσεις που μας δίνουν το απόλυτο inspo για τις γιορτές
1,2,3: Η Semeli Tagara αποχαιρετά το 2024 με νέο single και βίντεο κλιπ