ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθοκεφτέδες light στο φούρνο από το food blog Greek Cooking by Katerina
Οι αγαπημένοι μας κολοκυθοκεφτέδες στην πιο ελαφριά εκδοχή τους!

Monopoli Team
18.05.2020
A
A
Υλικά
- 2-3 μέτρια κολοκυθάκια
- 150 γρ. ανθότυρο
- 2-3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 τριμμένη μεγάλη ντομάτα
- 4-5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 κουταλιού του γλυκού ξερό δυόσμο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα κολοκύθια, τη ντομάτα, τα μυρωδικά, τα τυριά, το αυγό, ρίχνουμε
λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε. - Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι να δέσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές φρυγανιά για μεγαλύτερη τραγανότητα και απορρόφηση των υγρών.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 200-220°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Έφυγε από τη ζωή ο Πάπας Φραγκίσκος – Η ανακοίνωση του Βατικανού
Diamond Cat Expo 2025: Γάτες απ’ όλο τον κόσμο “κατακλύζουν” το Σεράφειο Μέγαρο
Λάκης Παπαστάθης: Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ο Διάλογος του Θέμελη: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του σπουδαίου αρχαιολόγου
Jerome Kaluta: Ο όρος Αφροέλληνας είναι πλέον οικείος – και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα
Home Cinema: 10 ταινίες που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς