ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθοκεφτέδες light στο φούρνο από το food blog Greek Cooking by Katerina
Οι αγαπημένοι μας κολοκυθοκεφτέδες στην πιο ελαφριά εκδοχή τους!
Monopoli Team
18.05.2020
Υλικά
- 2-3 μέτρια κολοκυθάκια
- 150 γρ. ανθότυρο
- 2-3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 τριμμένη μεγάλη ντομάτα
- 4-5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 κουταλιού του γλυκού ξερό δυόσμο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα κολοκύθια, τη ντομάτα, τα μυρωδικά, τα τυριά, το αυγό, ρίχνουμε
λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε. - Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι να δέσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές φρυγανιά για μεγαλύτερη τραγανότητα και απορρόφηση των υγρών.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 200-220°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό