ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθοκεφτέδες light στο φούρνο από το food blog Greek Cooking by Katerina
Οι αγαπημένοι μας κολοκυθοκεφτέδες στην πιο ελαφριά εκδοχή τους!

Monopoli Team
18.05.2020
A
A
Υλικά
- 2-3 μέτρια κολοκυθάκια
- 150 γρ. ανθότυρο
- 2-3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 τριμμένη μεγάλη ντομάτα
- 4-5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 κουταλιού του γλυκού ξερό δυόσμο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα κολοκύθια, τη ντομάτα, τα μυρωδικά, τα τυριά, το αυγό, ρίχνουμε
λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε. - Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι να δέσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές φρυγανιά για μεγαλύτερη τραγανότητα και απορρόφηση των υγρών.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 200-220°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Vamvakou Revival: Απρίλιος με άρωμα Πασχαλιάς στη Βαμβακού
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Stella Bossi: Από το KitKat στα decks του Oddity
Έκθεση «εκ του λάμπω – Τα Λαμπριάτικα» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας
Μαρίτα Παππά, τι κάνει μια Ελληνίδα εικαστικός στη Νέα Υόρκη;
Γιώργος Καραμίχος: «Η γενιά μας έχει περάσει μία κακοποίηση που τη θεωρούσαμε αυτονόητη» (vid)
(π)ending: Μία aerial dance solo performance από τη Νατάσσα Αραμπατζή στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Αρκάντια: Δύο ακόμη βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ για την ταινία του Γιώργου Ζώη
Το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ξανά στην καρδιά της Αθήνας