MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Δροσερό σορμπέ φράουλας από τη Νικόλ Μαρίνου

Το σορμπέ είναι δροσερό γλύκισμα σε μια πιο ελαφριά εκδοχή από το παγωτό χωρίς γάλα και αυγά και έχει ως βάση τα φρούτα και ένα ελαφρύ σιρόπι.

Monopoli Team

Υλικά
  • 1 κιλό ώριμες φράουλες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλα ή κονιάκ

Εκτέλεση
  • Πλένουμε πολύ καλά για φράουλες και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  • Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε ένα σουρωτήρι και τον σουρώνουμε για να πάρουμε καθαρό τον χυμό της φράουλας χωρίς τα σποράκια και τη σάρκα και τον βάζουμε στο ψυγείο  μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και φτιάχνουμε ένα σιροπάκι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 – 3 λεπτά  όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε εξωτερικό χώρο.
  • Αφού κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε τον καθαρό χυμό φράουλας και το λικέρ φράουλας ή το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Κάθε μια ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Αυτό το κάνουμε 4 φορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί έτσι σπάμε τους κρυστάλλους και γίνεται πιο αφράτο το σορμπέ.
  • Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι να σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές