MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μελωμένες χοιρινές πανσέτες με μελιτζάνες και ρεβύθια από το food blogger Σάκη Τολίκα

Για μένα η μελιτζάνα είναι η βασίλισσα των λαχανικών και το ρεβύθια ο βασιλιάς των οσπρίων! Όταν μάλιστα συνδυαστούν με μελωμένες χοιρινές πανσέτες το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά υπέροχο! Πεντανόστιμο φαγητό, με έκρηξη γεύσεων!

Monopoli Team

Υλικά:
  • 200 γρ. ρεβύθια καλά μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 3 μελιτζάνες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 χοιρινές πανσέτες κομμένες στα τρία
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρνί γεμιστό με baby πατάτες από τον chef Γιώργο Τσούλη12.09.2018

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια τόσο ώστε να αρχίσουν να μαλακώνουν μαζί με τα φύλλα δάφνης και στραγγίζουμε.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, τον μαϊντανό και μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μόνο η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ταψί μαζί με τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά.
  • Μαρινάρουμε τις πανσέτες με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις ξαπλώνουνε πάνω από τα ρεβύθια και τις μελιτζάνες. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Ξεσκεπάζουμε, γυρνάμε τις πανσέτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να μην έχει καθόλου νερό στο σκεύος μας. Στο ενδιάμεσο εάν θέλουμε πιο τραγανές τις πανσέτες τις γυρνάμε ξανά. Σερβίρουμε ιδανικά ζεστό.

Δείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές