ΣΥΝΤΑΓΗ
Μελωμένες χοιρινές πανσέτες με μελιτζάνες και ρεβύθια από το food blogger Σάκη Τολίκα
Για μένα η μελιτζάνα είναι η βασίλισσα των λαχανικών και το ρεβύθια ο βασιλιάς των οσπρίων! Όταν μάλιστα συνδυαστούν με μελωμένες χοιρινές πανσέτες το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά υπέροχο! Πεντανόστιμο φαγητό, με έκρηξη γεύσεων!

Monopoli Team
21.05.2020
Υλικά:
- 200 γρ. ρεβύθια καλά μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 3 μελιτζάνες σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ ρίγανη
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 χοιρινές πανσέτες κομμένες στα τρία
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρνί γεμιστό με baby πατάτες από τον chef Γιώργο Τσούλη12.09.2018
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια τόσο ώστε να αρχίσουν να μαλακώνουν μαζί με τα φύλλα δάφνης και στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, τον μαϊντανό και μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μόνο η σάλτσα.
- Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ταψί μαζί με τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά.
- Μαρινάρουμε τις πανσέτες με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις ξαπλώνουνε πάνω από τα ρεβύθια και τις μελιτζάνες. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε, γυρνάμε τις πανσέτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να μην έχει καθόλου νερό στο σκεύος μας. Στο ενδιάμεσο εάν θέλουμε πιο τραγανές τις πανσέτες τις γυρνάμε ξανά. Σερβίρουμε ιδανικά ζεστό.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση