ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα με μους λευκής σοκολάτας και άρωμα πορτοκαλιού από τη food blogger Mrs Olivespoon
Η τάρτα αυτή είναι γεμάτη άρωμα και γεύση. Η μους είναι αρωματισμένη με πορτοκάλι και η γκανάζ από σοκολάτα γάλακτος με άρωμα και γεύση κανέλας. Μοναδικός συνδυασμός αφήνοντας στο στόμα μια ελαφριά γλύκα.

Monopoli Team
22.05.2020
Λευκή, γάλακτος, υγείας όποια εκδοχή της σοκολάτας κι αν διαλέξουμε είναι μοναδική. Η σοκολάτα έχει αυτή την ιδιότητα να μας προσφέρει με μια μικρή μπουκιά τόση απόλαυση, έχει αποδειχθεί ότι ένα κομματάκι σοκολάτας υγείας βοηθά στη μνήμη και τη συγκέντρωση ειδικά σε περιόδους διαβάσματος και εξετάσεων. Πάντα όμως με μέτρο γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι πλούσια σε θερμίδες.
Υλικά για τη βάση τάρτας- 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 25 γρ. κακάο άγλυκο
- 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 20γρ. ζάχαρη άχνη
- 140γρ. λευκή κουβερτούρα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟγκρατέν τρία τυριά από τη Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
Υλικά για γκανάζ σοκολάτας γάλακτος
- 150γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 130γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξεκινάμε από τη βάση μας για να είναι κρύα όταν θα τη γεμίσουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και το κακάο μαζί με το βούτυρο κομμένο σε κύβους.
- Τρίβουμε τη ζύμη μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν χοντρή άμμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Τοποθετούμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά να ξεκουραστεί και να παγώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 5 χιλιοστά. Κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό. Τοποθετούμε σε αντικολλητική επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12- 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη μους λευκής σοκολάτας. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, αφού γίνει σαντιγί ενσωματώνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα που λιώσαμε σε μπεν μαρι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε να γίνουν ένα. Αδειάζουμε τη μους στη τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τη γκανάζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα 130 ml κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Αφήνουμε 2 λεπτά να λιώσει και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Προσθέτουμε κανέλα και αλάτι ανακατεύουμε να ενωθούν και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη μους.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά.Μετά από 4 ώρες απολαμβάνουμε τη πιο λαχταριστή σοκολατένια τάρτα.

Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Mrs Olivespoon εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση