ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #28: Ψάρι μπιάνκο στην κατσαρόλα
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

A
A
Μπιάνκο στα ιταλικά είναι το λευκό χρώμα. Οι Κερκυραίοι γνωστοί για τις ιταλικές επιρροές τους ονόμασαν αυτή τη συνταγή έτσι, για να δώσουν έμφαση στο λευκό χρώμα της σάλτσας και για να το ξεχωρίσουν από την άλλη συνταγή με ψάρι το Μπουρδέτο που έχει κόκκινη σάλτσα.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και την ανάμειξη των υλικών, αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλαμάρι γεμιστό με σως γιαουρτιού από μελάνι σούπιας, από το Σταμάτη Κωβαίο12.09.2018
Υλικά
- 4 -5 τεμάχια φιλέτο μπακαλιάρου (φρέσκου ή κατεψυγμένου)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ποτήρι χυμό φρέσκου λεμονιού
- 4-5 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το νερό, το λάδι, το σκόρδο και το πιπέρι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε τις πατάτες (κομμένες στα οχτώ) και βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ψάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν ακριβώς τα υλικά μας, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουν καλά, αλλά με προσοχή χωρίς να εξατμισθεί όλος ο ζωμός και ρίχνουμε το χυλό λεμονιού.
- Το αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά να βράσει με το λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Περιμένουμε άλλα 4-5 λεπτά να χυλώσει λίγο ακόμα εκτός φωτιάς και σερβίρουμε.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση