ΣΥΝΤΑΓΗ
Κανελόνια γεμιστά με κιμά και κρέμα φέτας από το food blog Pandora’s Kitchen
Ένα πιάτο λίγο μπελαλίδικο αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει σε κάθε μπουκιά!

Monopoli Team
25.05.2020
Υλικά για τον κιμά
Υλικά για την κρέμα φέτας:
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100ml μαυροδάφνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5 μπαχάρια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 δάφνη
- Αλατοπίπερο
- 1 πακέτο κανελόνια

- 800ml γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- Αλατοπίπερο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ με γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και cranberries από το food blog Eat me12.09.2018
Υλικά για την σάλτσα:
- 500γρ σάλτσα ντομάτας ελαφράς συμπύκνωσης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Μόλις απορροφηθούν τα υγρά αφήνουμε στην άκρη.
- Για την σάλτσα τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Για την κρέμα φέτας στην ουσία φτιάχνουμε μια αραιή μπεσαμέλ.
- Σε μια κατσορόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
- Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα σιγά σιγά συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε μια αραιή κρέμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και την φέτα.
- Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
- Αφού έχουμε ετοιμάσει και τα τρια μείγματά μας είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα κανελόνια με κιμά. τα στρώνουμε είτε σε μονή είτε σε διπλή στρώσει σε ένα ταψί.
- Έπειτα ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω τους και τέλος την κρέμα.
- Σκεπάζουμε το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 για να ροδίσει η κρέμα μας. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές του blog Pandora’s Kitchen.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση