ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #29: Ρατατούι (Ratatouille)
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

A
A
Το Ρατατούι είναι ένα Γαλλικό παραδοσιακό φαγητό που μοιάζει πολύ με το ελληνικό Μπριάμ. Στην ομώνυμη ταινία ο αγαπημένος ποντικός Ρεμί μαγείρεψε αυτό το φαγητό και συγκίνησε τον δύστροπο και αυστηρό κριτικό εστιατορίων Ίγκορ.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον και το τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά για το Ρατατούι- 2 μελιτζάνες μέτριες
- 6 ντομάτες φρέσκιες μέτριες
- 4 κολοκύθια στρογγυλά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. θυμάρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #27: Μους λεμόνι με σαντιγί σοκολάτας12.09.2018
Υλικά για τη σάλτσα
- 4 ντομάτες φρέσκιες μέτριες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κ.σ. κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ισοπαχής ροδέλες τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια.
- Τοποθετούμε μόνο τις μελιτζάνες σε νερό με λίγο αλάτι για να ξεπικρίσουν για όση ώρα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κύβους και τρίβουμε στον τρίφτη τις 4 ντομάτες που θα τα χρειαστούμε για την παρασκευή της σάλτσας.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνουμε από πάνω εναλλάξ τις ροδέλες των λαχανικών (μελιτζάνα, ντομάτα, κολοκύθι κοκ) σχηματίζοντας μια σπείρα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο από επάνω και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 160 οC για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Tip: Το Ρατατούι συνοδεύεται ιδανικά με κατσικίσιο τυρί ή φέτα!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Vamvakou Revival: Απρίλιος με άρωμα Πασχαλιάς στη Βαμβακού
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Stella Bossi: Από το KitKat στα decks του Oddity
Έκθεση «εκ του λάμπω – Τα Λαμπριάτικα» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας
Μαρίτα Παππά, τι κάνει μια Ελληνίδα εικαστικός στη Νέα Υόρκη;
Γιώργος Καραμίχος: «Η γενιά μας έχει περάσει μία κακοποίηση που τη θεωρούσαμε αυτονόητη» (vid)
(π)ending: Μία aerial dance solo performance από τη Νατάσσα Αραμπατζή στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Αρκάντια: Δύο ακόμη βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ για την ταινία του Γιώργου Ζώη
Το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ξανά στην καρδιά της Αθήνας