MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #30: Noodles λαχανικών

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Συνταγές με Noodles συναντάμε σε πολλές Ασιατικές χώρες σε διάφορες παραλλαγές καθώς αποτελούν βασική τροφή των πολιτισμών αυτών. Παρασκευάζονται συνήθως από αλεύρι ρυζιού ή σιταρίου.  Στη συνταγή μας χρησιμοποιούμαι Noodles σιτάλευρου αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ρυζιού ή όποια άλλη παραλλαγή επιθυμείτε.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα, το κόψιμο και την ανάμειξη των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά
  • 500 γρ (1 πακέτο) Noodles  σιτάλευρου με αυγό
  • 4 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο και λίγο σησαμέλαιο αν έχετε)
  • 250 γρ μανιτάρια Agaricus (λευκά)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη
  • 1 πράσινη πιπεριέρα μεγάλη
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 30-40 γρ. Τεριγιάκι σως
  • 1 συσκευασία ρίζες μπαμπού ή φύτρες φασολιών ή μισή συσκευασία από το καθένα
  • 1 συσκευασία baby corn
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #29: Ρατατούι (Ratatouille)12.09.2018

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το κρεμμύδι σε λωρίδες και τα μανιτάρια σε φέτες.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα Wok ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  3. Σοτάρουμε τα λαχανικά, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε 2 ή 3 δόσεις αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Σοτάρουμε καλά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος και επαναλαμβάνουμε με την επόμενη δόση.
  5. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τα ξανατοποθετούμε όλα μαζί στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ρίζες μπαμπού, το baby corn και τις φύτρες φασολιών.
  7. Προσθέτουμε τη σως Τεριγιάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  8. Στη συνέχεια γεμίζουμε με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα και το βράζουμε. Μόλις βράσει το νερό σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα Noodles  τα οποία αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Σουρώνουμε τα Noodles  και τα προσθέτουμε στο μείγμα λαχανικών ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και δοκιμάζουμε τις δεξιότητές μας με τα chopsticks!

Περισσότερα από Συνταγές