ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #31: Cheesecake
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα
A
A
Μπορεί αυτό το μπέρδεμα του γλυκού με το αλμυρό να ξενίσει τα παιδιά αλλά αυτή η δροσερή και γρήγορη συνταγή στο τέλος θα τα κερδίσει!
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και την ανάμειξη των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι light)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕύκολο παγωτό από τη food blogger Nikis_food12.09.2018
Υλικά για την επάλειψη
- 400γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 100 γρ. φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τη βάση τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρογγυλό με τσέρκι (περίπου 22 εκ.) και πιέζουμε καλά με τα χέρια ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 οC για 5 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
- Τοποθετούμε μέσα στο ταψί με το μπισκότο την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά. Προσθέτουμε την μαρμελάδα και την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια και τέλος τοποθετούμε τις φράουλες ολόκληρες ή ψιλοκομμένες.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης