Υγιεινά Σνακ για το Σχολείο #1: Τορτίγια με λαχανικά
Δύο προτάσεις σνακ για κάθε μέρα, για τους μικρούς μαθητές που λόγω των κλειστών κυλικείων θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Είναι Ιούνιος κι ενώ θα έπρεπε να οργανώνουμε καλοκαιρινές εξορμήσεις, μιλάμε για επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού. Τα παιδιά θα επιστρέψουν στις τάξεις τους σχεδόν μετά από τρεις μήνες σε συνθήκες πρωτόγνωρες τόσο για εκείνα όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Καθώς τα κυλικεία των σχολικών μονάδων δεν θα λειτουργήσουν, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Προσοχή πολλά σχολεία επιτρέπουν μόνο συσκευασίες μιας χρήσεως για το κολατσιό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές συσκευασίες για τρόφιμα χάρτινες ή βιοδιασπώμενες.
Tip! Αντί για πλαστικά μπολ τις χάρτινες κούπες για καφέ με καπάκι που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα super market.
Φτιάχνουμε λοιπόν δυο snack για κάθε μέρα, ένα για το μεγάλο διάλειμμα κι ένα για κάποιο από τα επόμενα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό, για το οποίο επιλέγουμε ένα μεγάλο κατάλληλο παγούρι όπου θα το κρατά δροσερό.
Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Μέρα πρώτη το κολατσιό περιλαμβάνει:
- Τορτίγια με λαχανικά και γαλοπούλα (προαιρετικά),
- μείγμα ξηρών καρπών και χυμό ή φρούτο
Υλικά για την Τορτίγια
- 1 Τορτίγια ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα για την επάλειψη
- 1 φέτα γαλοπούλα καπνιστή (προαιρετικά)
- 1 φέτα τυρί κασέρι
- 3-4 ντοματίνια
- μερικές λεπτές φέτες αγγούρι
- λίγο βρασμένο καλαμπόκι
- λίγο λάχανο λευκό ή κόκκινο τριμμένο
Ανοίγουμε στην τορτίγια και αλείφουμε το τυρί. Κόβουμε στη μέση το τυρί και την γαλοπούλα και τα τοποθετούμε κάθετα στη μισή τορτίγια. Προσθέτουμε τα τοματίνια, το αγγούρι, το καλαμπόκι και το λάχανο και τη διπλώνουμε σε ρολό. Κόβουμε την τορτίγια στη μέση και την τοποθετούμε σε χάρτινο σακουλάκι ειδικό για τρόφιμα.