ΣΥΝΤΑΓΗ
Σαρλότ με φράουλες από το Cookbloggr
Ένα γλυκό στην κυριολεξία αφρός, με στρώσεις από υπέροχες κρέμες! Γίνεται μέσα σε 10 λεπτά και είναι ό,τι πρέπει για να καταπλήξετε τους πάντες !

Monopoli Team
01.06.2020
A
A
Υλικά
Για την πρώτη κρέμα:
- 1 φακελάκι σαντιγί με γεύση βανίλια
- 200ml γάλα για την σαντιγί
- 200 γρ. σπιτική μαρμελάδα φράουλα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Για την επικάλυψη:
- 1 κουτί μόρφατ
- 1 φλ. του τσαγιού άχνη
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 βανίλιες
Για την βάση και το γύρω γύρω:
- 2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ 400 γρ.
- 1/2 σφηνάκι λικέρ φράουλας ή κονιάκ
- 250 γρ. φράουλες
- 1 φλ. γάλα
Για την διακόσμηση:
- 250 γρ φράουλες ολόκληρες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStrawberry short cake από τη food blogger Nikis_food12.09.2018
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και το μασκαρπόνε και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε την συσκευασία με την σαντιγί κ το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία (τα 200 ml).
- Ρίχνουμε την σαντιγί στο μείγμα με την κρέμα τυριών κ την μαρμελάδα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το 1 φλ. γάλα με το κονιάκ.
- Βουτάμε για λίγο από την μέσα πλευρά τα σαβαγιάρ στο γάλα με το κονιάκ και τα τοποθετούμε σε μία αποσπώμενη φόρμα και δημιουργούμε το γύρω γύρω.
- Συνεχίζουμε την διαδικασία για να δημιουργήσουμε και την βάση του γλυκού, αλλά αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει και από τις δυο πλευρές στο μείγμα γάλα-κονιάκ.
- Κόβουμε και σε μικρότερα κομμάτια τα σαβαγιάρ και καλύπτουμε κ τα κενά.
- Ρίχνουμε την μισή από την κρέμα που φτιάξαμε με την μαρμελάδα πάνω από την βάση που δημιουργήσαμε.
- Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω από την κρέμα αφού τα έχουμε βουτήξει κ από τις δυο πλευρές σε γάλα.
- Κόβουμε σε φέτες τις φράουλες και δημιουργούμε μία στρώση πάνω από τα μπισκότα.
- Πάνω από τις φράουλες συμπληρώνουμε κι την υπόλοιπη κρέμα με την μαρμελάδα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το μόρφατ (πρέπει να είναι κρύο από το ψυγείο) μέχρι να αφρατέψει.
- Όταν πάρει ωραία υφή το μόρφατ προσθέτουμε το ξύσμα, την άχνη, τις βανίλιες και το 1/2 φλιτζάνι με το γάλα.
- Τοποθετούμε το μείγμα που φτιάξαμε σε έναν κορνέ και στολίζουμε την κορυφή με την σαντιγί και τις ολόκληρες φράουλες.
- Αφήνουμε την Σάρλοτ για τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο πριν την κόψουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση