MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Υγιεινά Σνακ για το Σχολείο #2: Σαλάτα με πλιγούρι

Δύο προτάσεις σνακ για κάθε μέρα, για τους μικρούς μαθητές που λόγω των κλειστών κυλικείων θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

author-image Ράνια Κρασάκη

Είναι Ιούνιος κι ενώ θα έπρεπε να οργανώνουμε καλοκαιρινές εξορμήσεις, μιλάμε για επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού. Τα παιδιά θα επιστρέψουν στις τάξεις τους σχεδόν μετά από τρεις μήνες σε συνθήκες πρωτόγνωρες τόσο για εκείνα όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Καθώς τα κυλικεία των σχολικών μονάδων δεν θα λειτουργήσουν, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Προσοχή πολλά σχολεία επιτρέπουν μόνο συσκευασίες μιας χρήσεως για το κολατσιό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές συσκευασίες για τρόφιμα χάρτινες ή βιοδιασπώμενες.

Tip! Αντί για πλαστικά μπολ τις χάρτινες κούπες για καφέ με καπάκι που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα super market.

Φτιάχνουμε λοιπόν δυο snack για κάθε μέρα, ένα για το μεγάλο διάλειμμα κι ένα για κάποιο από τα επόμενα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό, για το οποίο επιλέγουμε ένα μεγάλο κατάλληλο παγούρι όπου θα το κρατά δροσερό.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Μέρα δεύτερη το κολατσιό περιλαμβάνει:

  • Σαλάτα με πλιγούρι
  • τραγανές αραβικές πίτες και χυμό ή φρούτο

Υλικά για την σαλάτα
  • ½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • ½ αγγουράκι με τη φλούδα (κατά προτίμηση)
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό που το σκεπάζει. Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε για 15 λεπτά έως ότου να φουσκώσει.

Σε ένα μικρού μεγέθους δοχείο βάζουμε το πλιγούρι, τα ντοματίνια το αγγούρι, το μαϊντανό, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Μπορούμε να το προετοιμάσουμε από την προηγούμενη και να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.

Υλικά για τις αραβικές πίτες
  • 2 αραβικές πίτες μικρού μεγέθους
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή πάπρικα
  • λίγο ελαιόλαδο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #30: Noodles λαχανικών12.09.2018

Εκτέλεση

Κόβουμε τις αραβικές πίτες κάθετα σε 4 λωρίδες και μετά στην μέση και τις απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψεκάζουμε με το λάδι και τις πασπαλίζουμε με το αλάτι και την ρίγανη ή την πάπρικα. Ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές. Τις τοποθετούμε σε χάρτινο σακουλάκι ειδικό για τρόφιμα.

Περισσότερα από Συνταγές