Υγιεινά Σνακ για το Σχολείο #4: Γιαούρτι με μέλι, μήλο και βρώμη
Δύο προτάσεις σνακ για κάθε μέρα, για τους μικρούς μαθητές που λόγω των κλειστών κυλικείων θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Είναι Ιούνιος κι ενώ θα έπρεπε να οργανώνουμε καλοκαιρινές εξορμήσεις, μιλάμε για επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού. Τα παιδιά θα επιστρέψουν στις τάξεις τους σχεδόν μετά από τρεις μήνες σε συνθήκες πρωτόγνωρες τόσο για εκείνα όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Καθώς τα κυλικεία των σχολικών μονάδων δεν θα λειτουργήσουν, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Προσοχή πολλά σχολεία επιτρέπουν μόνο συσκευασίες μιας χρήσεως για το κολατσιό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές συσκευασίες για τρόφιμα χάρτινες ή βιοδιασπώμενες.
Tip: Αντί για πλαστικά μπολ τις χάρτινες κούπες για καφέ με καπάκι που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα super market.
Φτιάχνουμε λοιπόν δυο snack για κάθε μέρα, ένα για το μεγάλο διάλειμμα κι ένα για κάποιο από τα επόμενα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό, για το οποίο επιλέγουμε ένα μεγάλο κατάλληλο παγούρι όπου θα το κρατά δροσερό.
Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
- γιαούρτι με μέλι, μήλο και βρώμη,
- σπιτικά κριτσίνια και χυμό
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι (αγελάδος, στραγγιστό ή κατσικίσιο)
- ½ μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
Σε ένα μικρό δοχείο τοποθετούμε το γιαούρτι, το μήλο, τη βρώμη και το μήλο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Μπορούμε να το προετοιμάσουμε από την προηγούμενη και να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.
Συνταγή για Σπιτικά Κριτσίνια μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.