MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια από το food blog Mrs Olivespoon

Τα μανιτάρια έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάστε τα σε αυτή την εκδοχή της πίτας με το λεπτό χειροποίητο φύλλο με λιαστή ντομάτα για έξτρα νοστιμιά και καρύδια. Όσο για τα καρύδια, μην σας ακούγεται περίεργη αυτή η προσθήκη. Ταιριάζουν απόλυτα!

Μανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια
Μανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια
Monopoli Team

Υλικά για ζύμη
  • 160 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 260-280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 4 γρ.αλάτι
  • 1 γρ.πιπέρι

Υλικά για γέμιση
  • 600 γρ. μανιτάρια διάφορα
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 80 γρ. καρυδόψυχα
  • 20 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Θα ετοιμάσουμε πρώτα τη γέμιση, έτσι ώστε όταν τη βάλουμε στη ζύμη μας να μην καίει και πανιάσει το φύλλο.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια και τις λιαστές ντομάτες σε μακρόστενα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες και τα χοντροκομμένα καρύδια. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια.
  5. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο με ένα πλάστη. Αφού ανοίξουμε τα φύλλα τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας λαδώνοντας τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα τρία φύλλα. Αλείφουμε με λίγο λαδάκι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με δροσερό γιαουρτάκι προαιρετικά.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές