ΣΥΝΤΑΓΗ
Ταλιατέλες παντζαριού από το blog Food24_skg
Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για μακαρονάδες και όχι μόνο!

Monopoli Team
05.06.2020
Υλικά:
- 200 γρ. ταλιατέλες παντζαριού
- 150 ml ζωμό λαχανικών(ή 150 ml νερό και 1 κύβο λαχανικών)
- 40 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο
- Ξινομυζήθρα τριμμένη
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
- Όταν είναι έτοιμο το νερό προσθέτουμε τις ταλιατέλες 3-4 λεπτά ή (όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία).
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αμύγδαλο και το καβουρδίζουμε.
- Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το φιλέ.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ζωμό και το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε χωρίς να τα κρυώσουμε και τα προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν μέσα στον ζωμό μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φιλέ αμύγδαλο και το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
TIP: Χρησιμοποιήστε όποιο τριμμένο τυρί επιθυμείτε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση