MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Vegan Buns με Λαχανικά από το food blog The AK Journal

Μια εύκολη συνταγή για vegan buns από το food blog The AK Journal. Διαβάστε εδώ όλη τη συνταγή.

Monopoli Team

Υλικά για 14 buns

Για τη ζύμη:

  • 440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 167 γρ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Sesame oil
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι λευκό
  • Σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  1. Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε. Βάζουμε τον γάντζο και ανεβάζουμε την ταχύτητα στο 2, και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  2. Αφαιρούμε από το μίξερ και πλάθουμε την ζύμη για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε για 30′. (Η ζύμη ΔΕΝ θα διπλασιαστεί, μην την αφήσετε για παραπάνω ώρα).
  3. Μετά τα 30’, ανοίγουμε τη ζύμη σε μπαστούνι και την χωρίζουμε σε 14 ίσα μέρη.
  4. Ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι τόσο ώστε το κέντρο του κυκλικού ζυμαριού να ναι έχει μεγαλύτερο πάχος από ότι οι άκρες.
  5. Τοποθετούμε στο κέντρο την γέμιση και προσπαθούμε να κλείσουμε σχηματίζοντας ουσιαστικά ένα πουγκί με πτυχώσεις. (Ακόμα και αν δεν πετύχετε το απόλυτο σχήμα των κλασσικών buns, δεν πειράζει, αρκεί να τα σφραγίσετε σωστά, έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση στο μαγείρεμα)
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι Βάζουμε λίγο λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Τοποθετούμε τα buns με το κλείσιμο προς το τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι.
  7. Τα Buns είναι έτοιμα όταν το νερό εξατμιστεί και η ζύμη έχει ψηθεί εντελώς.
  8. Αφαιρούμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStrawberry short cake από τη food blogger Nikis_food12.09.2018

 Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς, έτσι ώστε να μην βγάλουν πολλά υγρά. Μόλις έχουν πάρει χρώμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα χαρτί.
  2. Κόβουμε με το πίλερ τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες. (Κρατάμε ΚΑΙ το εξωτερικό του κολοκυθιού). Αφού τελειώσουμε τα αλατίζουμε καλά και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 15′. Έπειτα τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  3. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα καρότα. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πάλι λεπτές ροδέλες.
  4. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  5. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με το sesame oil.

Tip σερβιρίσματος: Συνοδεύουμε με σόγια.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές