ΣΥΝΤΑΓΗ
Γιουβαρλάκια με ντομάτα από τη Νικόλ Μαρίνου
Γιουβαρλάκια κόκκινα με σάλτσα ντομάτας στην καλοκαιρινή τους εκδοχή! Δείτε εδώ όλη τη συνταγή.

Monopoli Team
09.06.2020
A
A
Υλικά για τα γιουβαρλάκια
- 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
- 1 αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
- 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλ. μπαχάρι σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 φλυτζ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (χωρίς τα σπόρια)
- 2 φλυτζ. νερό ή ζωμό κότας
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. γεμάτο πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλ. μπούκοβο γλυκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια από το food blog Mrs Olivespoon12.09.2018
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη.
- Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γλυκιά πάπρικα και το γλυκό μπούκοβο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα με τον ζωμό κότας, αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπαλίτσες και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πυκνώνει η σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε στο τέλος.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Stella Bossi: Από το KitKat στα decks του Oddity
Έκθεση «εκ του λάμπω – Τα Λαμπριάτικα» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας
Μαρίτα Παππά, τι κάνει μια Ελληνίδα εικαστικός στη Νέα Υόρκη;
Γιώργος Καραμίχος: «Η γενιά μας έχει περάσει μία κακοποίηση που τη θεωρούσαμε αυτονόητη» (vid)
(π)ending: Μία aerial dance solo performance από τη Νατάσσα Αραμπατζή στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Αρκάντια: Δύο ακόμη βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ για την ταινία του Γιώργου Ζώη
Το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ξανά στην καρδιά της Αθήνας
Ο θαυμαστός κόσμος του Somax II: Ένας συναρπαστικός διάλογος ανθρώπου και μηχανής στο Μέγαρο