MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Γιουβαρλάκια με ντομάτα από τη Νικόλ Μαρίνου

Γιουβαρλάκια κόκκινα με σάλτσα ντομάτας στην καλοκαιρινή τους εκδοχή! Δείτε εδώ όλη τη συνταγή.

Monopoli Team

Υλικά για τα γιουβαρλάκια
  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
  • 1 αυγό
  • 1 ξερό κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
  • 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλ. μπαχάρι σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 φλυτζ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (χωρίς τα σπόρια)
  • 2 φλυτζ. νερό ή ζωμό κότας
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. γεμάτο πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλ. μπούκοβο γλυκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια από το food blog Mrs Olivespoon12.09.2018

Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη.
  • Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γλυκιά πάπρικα και το γλυκό μπούκοβο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα με τον ζωμό κότας, αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπαλίτσες και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πυκνώνει η σάλτσα.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε στο τέλος.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές