ΣΥΝΤΑΓΗ
Γιουβαρλάκια με ντομάτα από τη Νικόλ Μαρίνου
Γιουβαρλάκια κόκκινα με σάλτσα ντομάτας στην καλοκαιρινή τους εκδοχή! Δείτε εδώ όλη τη συνταγή.

Monopoli Team
09.06.2020
Υλικά για τα γιουβαρλάκια
- 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
- 1 αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
- 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλ. μπαχάρι σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 φλυτζ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (χωρίς τα σπόρια)
- 2 φλυτζ. νερό ή ζωμό κότας
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. γεμάτο πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλ. μπούκοβο γλυκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια από το food blog Mrs Olivespoon12.09.2018
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη.
- Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γλυκιά πάπρικα και το γλυκό μπούκοβο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα με τον ζωμό κότας, αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπαλίτσες και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πυκνώνει η σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε στο τέλος.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση