ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο με σος γιαουρτιού από το Σάκη Τολίκα
Ένα απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, με μια δροσερή σος είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες!

Monopoli Team
16.06.2020
A
A
Υλικά
- 8 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3/4 φλ. ρύζι γλασέ
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγα κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαουρτι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #26: Μπιφτέκια λαχανικών με πατάτες baby στο φούρνο12.09.2018
Εκτέλεση:
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και κρατάμε το εσωτερικό τους.
- Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το μισό εσωτερικό από τα κολοκυθάκια.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο τα σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
- Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθακια σχεδόν μέχρι πάνω αφήνοντας λίγο κενό γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και κλείνουμε με τα καπάκια.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη, αλάτι, βάζουμε ένα φλυτζάνι νερό και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα ακόμη μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
- Για της σος πολύ απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα τους.
- Σερβίρουμε με μια γενναία δόση από της σος.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Vamvakou Revival: Απρίλιος με άρωμα Πασχαλιάς στη Βαμβακού
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Stella Bossi: Από το KitKat στα decks του Oddity
Έκθεση «εκ του λάμπω – Τα Λαμπριάτικα» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας
Μαρίτα Παππά, τι κάνει μια Ελληνίδα εικαστικός στη Νέα Υόρκη;
Γιώργος Καραμίχος: «Η γενιά μας έχει περάσει μία κακοποίηση που τη θεωρούσαμε αυτονόητη» (vid)
(π)ending: Μία aerial dance solo performance από τη Νατάσσα Αραμπατζή στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Αρκάντια: Δύο ακόμη βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ για την ταινία του Γιώργου Ζώη
Το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ξανά στην καρδιά της Αθήνας