MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
Κωμωδία

Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί

Ξεκαρδιστική κωμωδία σε σκηνοθεσία και σενάριο του σπουδαίου Μελ Μπρουκς, που του χάρισε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90'
author-image Ευθυμία Πουλάδη

Υπόθεση

Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Broadway κι ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του! Έτσι, ανακαλύπτουν το μιούζικαλ… Springtime for Hitler!

Λίγα λόγια για τη ταινία

Έπειτα από μια καριέρα 20 χρόνων στη τηλεόραση, ο σπουδαίος κωμικός Μελ Μπρουκς, γράφει και σκηνοθετεί την πρώτη ταινία του, που του χάρισε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου το 1968. Η ταινία αποτελεί μια έξυπνη σάτιρα του Μπρόντγουεϊ, γεμάτη γκαγκ και ξεκαρδιστικές ατάκες. Ουσιαστικά αποτελεί παρωδία των μιούζικαλ και παρ’ όλο που θα μπορούσε να φτάσει τα όρια της υπερβολής, αφού οι παραγωγοί ανεβάζουν μιούζικαλ για τον… Χίτλερ και τους Ναζί, το σενάριο δεν το αφήνει. Στη ταινία πρωταγωνιστεί και ο κωμικός θρύλος του Τζιν Ουάιλντερ. Το 2001 η ταινία διασκευάστηκε σε μιούζικαλ, το οποίο αργότερα κέρδισε 12 βραβεία Τόνι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: The Producers
Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς
Σενάριο: Μελ Μπρουκς

Παίζουν: Εστέλ Γουίνγουντ, Ρενέε Τέιλορ, Λη Μέρεντιθ, Κρίστοφερ Χιούετ, Τζιν Γουάιλντερ, Ντικ Σων, Ανδρέας Βουτσινάς, Φρανκ Καμπανέλλα, Κένεθ Μαρς, Ζίρο Μόστελ
Παραγωγή: Embassy Pictures

Διάρκεια: 90'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 1967

Διανομή: Summer Classics
Περισσότερα από CINEMA