MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΓΟΡΑ

Mikrovouti: Ένα ανερχόμενο brand με οικολογικές και κοινωνικές ανησυχίες

H Κέλλυ Κουλίζου, ιδρύτρια της εταιρίας, μας συστήνει το “mikrovouti”, μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά περίπου δύο χρόνια πριν κι έγινε το πρώτο ηθικό, παιδικό, οικολογικό brand Ελλάδας και Κύπρου που στηρίζει έμπρακτα τη βιώσιμη ανάπτυξη στο χώρο της μόδας.

Ευδοκία Βαζούκη | 17.06.2020

Ένα μακροβούτι που τελικά έγινε… mikrovouti, μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα δύο χρόνια πριν και συστήνει μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά, όμορφες πετσέτες θαλάσσης, κατασκευασμένες στη χώρα μας, από πιστοποιημένο οργανικό και αναγεννημένο βαμβάκι, που έρχονται μαζί με ένα ξεχωριστό, λευκό πουγκί.

Το λογότυπο με το καραβάκι σήμα κατατεθέν της εταιρείας αλλά και του ελληνικού καλοκαιριού που είναι συνυφασμένο με την θάλασσα, τα ταξίδια και την ανεμελιά.

Τα όνειρα και οι ιδέες της Κέλλυς Κουλίζου δεν σταματούν όμως εδώ. Όπως λέει και η ίδια «Το να είσαι βιώσιμη σχεδιάστρια δεν είναι επιλογή αλλά δεδομένο» και δεν θα σταματήσει να υπηρετεί αυτή τη φιλοσοφία, αυτή την πιο ανθρώπινη πλευρά της μόδας.

Κέλλυ Κουλίζου

Πότε ξεκινήσατε το “mikrovouti” σας και πώς γεννήθηκε η ιδέα πίσω από αυτό;

To mikrovouti ξεκίνησε το 2018. Πριν ακόμη γίνω μαμά, είχα καταπληκτική σχέση με τα παιδιά. Με θεωρούσαν πάντοτε φίλη τους, γιατί κάναμε τα ίδια τρελά πράγματα και δεν συμπεριφερόμουν ως «μεγάλη». Μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάτι δικό μου ως σχεδιάστρια, η πρώτη μου σκέψη ήταν να κάνω κάτι παιδικό. Βέβαια, ως μαμά και ενήλικη (λέμε τώρα…), ο στόχος μου ήταν το προϊόν να είναι καλής ποιότητας, κομψό, πρακτικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα. Επίσης, ήθελα να είναι οικολογικό, ηθικά φτιαγμένο και με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Έτσι γεννήθηκε το πρώτο ηθικό, παιδικό, οικολογικό brand Ελλάδας και Κύπρου με κοινωνικές ανησυχίες. Με το πρόγραμμα PROUD TO CARE, με κάθε αγορά δωρίζουμε 1 ευρώ στον καλό σκοπό που επιλέγουν οι φίλοι που μας εμπιστεύονται, και χάριν σε εκείνους, έχουμε ενισχύσει πολλούς οργανισμούς και πρωτοβουλίες, εκτός από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Επίσης προάγουμε τον πολιτισμό, την αποδοχή κι αλληλεγγύη για  τους συνανθρώπους μας και την αγάπη για την φύση. Δεν μας αρκούσε όμως να είμαστε απλά ένα brand, θέλαμε μια ολιστική προσέγγιση στα πράγματα και ό,τι κάνουμε, να κάνει εμάς και τα παιδιά μας καλύτερους ανθρώπους. Είμαστε ευγνώμονες που μέχρι τώρα πηγαίνει πολύ καλά και που έχουμε απήχηση σε μικρά και μεγάλα παιδιά!

Με το πρόγραμμα PROUD TO CARE, με κάθε αγορά δωρίζουμε 1 ευρώ στον καλό σκοπό που επιλέγουν οι φίλοι που μας εμπιστεύονται.

Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το ιδιαίτερο όνομα της εταιρείας σας;

Το αστείο είναι ότι το όνομά μας ήταν μια λέξη που επινόησε η κόρη μας, όταν ήταν 3 ετών. Κολυμπούσαμε στην Σίφνο μαζί με την κολλητή μου, όταν η «μεγάλη» προσπαθώντας να εντυπωσιάσει την μικρή, της είπε ότι θα κάνει ένα μακροβούτι. Απομακρύνθηκε γύρω στο 1 μέτρο, χωρίς υπερβολή. Τότε η μικρή της είπε γελώντας: «Αυτό ήταν μικροβούτι!». Αυτή η τόσο απλή και απόλυτα καλοκαιρινή παιδική λέξη είχε κολλήσει στο μυαλό μου, και όπως βλέπετε, την χρησιμοποιήσαμε. Το όνομά μας είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι τα παιδιά μας είναι οι μεγαλύτεροι μάγοι και δημιουργοί. Ας τα αφήσουμε ελεύθερα λοιπόν, χωρίς να τα κλείνουμε σε καλούπια κι ας δανειστούμε λίγη απ’ την σοφία τους.

Έχετε σπουδάσει σχέδιο μόδας. Είχατε όνειρο κάποια στιγμή να δημιουργήσετε το δικό σας brand;

Φυσικά. Κάθε σχεδιαστής ονειρεύεται να δημιουργήσει τον δικό του οίκο ή το δικό του brand όταν τελειώσει την σχολή. Το mikrovouti είναι μια εξαιρετική αρχή για μένα. Αγαπήθηκε πολύ γρήγορα και δεχόμαστε συνεχώς συγχαρητήρια για τα σχέδια, την ποιότητα, την φιλοσοφία μας, καθώς και για το φιλανθρωπικό και φιλοζωικό μας έργο.

Η βιώσιμη μόδα είναι τρόπος σκέψης και ζωής.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να επιλέξετε τη βιωσιμότητα ως φιλοσοφία της εταιρείας;

Πάντοτε είχα κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες. Από μικρό παιδί άκουγα ότι ο πλανήτης καταστρέφεται. Μάθαινα για την παιδική εργασία ή για τον πόλεμο και έτρεμα στην ιδέα ότι παιδιά της ηλικίας μου δεν είχαν ασφάλεια ή τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Όταν ήμουν παιδί, το ίνδαλμά μου ήταν η Μητέρα Τερέζα. Συμπτωματικά, αυτό ήταν το παρατσούκλι μου στο φροντιστήριο, γιατί όχι μόνο άφηνα τους συμμαθητές μου να αντιγράφουν, αλλά πολλές φορές τους έκανα και τις εργασίες. Γενικότερα, από μικρή ηλικία είχα ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση μέσα μου, που απλώς έψαχνε τρόπο να εκτονωθεί. Από την άλλη η βιώσιμη μόδα είναι τρόπος σκέψης και ζωής.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Είναι η συνειδητή απόφαση να επιλέγεις υλικά φυσικά ή ανακυκλωμένα, φτιαγμένα υπό ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να φροντίζεις με κάποιον τρόπο να παρατείνεις την διάρκεια ζωής τους, ώστε να μην καταλήγουν στα σκουπίδια, ρυπαίνοντας τον πλανήτη. Δηλαδή, σε νοιάζει ποιος τα έφτιαξε τα ρούχα, υπό ποιες συνθήκες και με τι υλικά. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι βιωσιμότητα, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που έχουμε ανεβάσει στο blog μας.

Όπως καταλαβαίνετε, το να είμαι βιώσιμη σχεδιάστρια, για μένα δεν αποτελεί επιλογή, αλλά δεδομένο. Έτσι θα έπρεπε να λειτουργούμε όλοι μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Στην αρχή, όλοι με απέτρεπαν. Καταρχήν, γιατί δεν υπάρχει γνώση και ενδιαφέρον από το σύστημα της βιομηχανίας της μόδας. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή εμείς ως καταναλωτές είμαστε μαθημένοι στα φθηνά ρούχα και καθημερινά αντικείμενα, χωρίς να γνωρίζουμε ή να αδιαφορούμε για το πραγματικό κόστος.  Επομένως, ήταν δεδομένο εξαρχής ότι θα υπήρχαν δυσκολίες. Ευτυχώς, όλα αυτά σιγά σιγά αλλάζουν. Κι έτσι κατάφερα να μετατρέψω τις αξίες μου σε ένα όμορφο προϊόν μόδας με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους που εργάζονται γι’ αυτό.

Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία έχει τεράστια παράδοση στην βιομηχανία της μόδας και όλοι οι νέοι σχεδιαστές προσπαθούμε να της ξαναδώσουμε την παλιά της αίγλη.

Ποιες είναι οι δυσκολίες μιας τέτοιας επιλογής;

Όταν ένας σχεδιαστής αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό, γνωρίζει πολύ καλά ότι τα υλικά του θα είναι πιο ακριβά, γιατί είναι καλής ποιότητας και κατασκευάζονται από ανθρώπους που πληρώνονται αξιοπρεπώς. Επομένως, οι αγορές σας ενδυναμώνουν εκείνους που πρέπει και είμαστε περήφανοι για τις αρχές μας.

Στο mikrovouti αποφασίσαμε όλη η αλυσίδα παραγωγής να είναι στην Ελλάδα, για να μπορούμε να ελέγξουμε πιο εύκολα το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης των εργαζομένων και για να στηρίξουμε τις ελληνικές, ηθικές επιχειρήσεις.

Τα υλικά που δεν μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα, λόγω έλλειψης υποδομών, τα προμηθευόμαστε από την Ευρώπη. Όπως για παράδειγμα το νέο μας υλικό που είναι αναγεννημένο βαμβάκι από την Πορτογαλία. Το αναγεννημένο βαμβάκι είναι πιο οικολογικό ακόμη και από το οργανικό βαμβάκι! Στόχος μας είναι πάντοτε να ψάχνουμε για καινοτομίες και τρόπους να ταράζουμε τα νερά.

Τι συμβολίζει για εσάς το λογότυπο με το καραβάκι και την ελληνική σημαία;

Συμβολίζει το καλοκαίρι και τις θάλασσές μας, τις παιδικές μας αναμνήσεις, την απλότητά μας, το χιούμορ μας ως λαός. Την περηφάνια για την καταγωγή και τους τεχνίτες μας και την εφευρετικότητά μας. Δεν είναι μαγική η αίσθηση όταν φτιάχνεις το πρώτο σου χάρτινο καραβάκι; Αυτό θέλουμε να νιώθετε όταν αγοράζετε τα προϊόντα μας για σας ή τα παιδιά σας. Την ανεμελιά και την μαγεία.

Πόσο εύκολα είναι να στήνεις την παραγωγή σου στην Ελλάδα και να δημιουργείς ένα προϊόν «made in Greece»;

Η αλήθεια είναι ότι θέλει πολύ μεγάλη έρευνα για αξιόπιστους συνεργάτες, για να καταφέρεις να μην καταφύγεις στο εξωτερικό. Κάποτε το made in Greece σήμαινε ποιοτικό και καλαίσθητο. Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία έχει τεράστια παράδοση στην βιομηχανία της μόδας. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι οι νέοι σχεδιαστές. Να της ξαναδώσουμε την παλιά της αίγλη.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι επαγγελματίες στον χώρο, με την ίδια αγάπη για το αντικείμενο, και  όλοι μαζί κάνουμε rebranding στο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Φυσικά, το κράτος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα γι’ αυτό. Επειδή βλέπω όμως ότι η νοοτροπία του καταναλωτικού κοινού αλλάζει και έχει κάνει στροφή στα ελληνικά προϊόντα, γεμίζω ελπίδα και προσδοκία για το μέλλον και είμαι σίγουρη ότι η παραγωγή στην Ελλάδα θα δυναμώσει κι άλλο και θα ακολουθήσει πιο ηθικές και βιώσιμες πρακτικές.

Φτιάχνουμε το δικό μας κόμικ, και για την επόμενη σεζόν ετοιμάζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο, που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε!

Τι στόχους έχετε για την εταιρεία σας; Που ονειρεύεστε να φτάσει;

Θα ήθελα να γίνει σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού για τα υπέροχα σχέδια, την νοοτροπία μας και το καλό που κάνουμε. Έχουμε χτίσει μια όμορφη, ζεστή κοινότητα, που σιγά σιγά μεγαλώνει. Ήδη, ενώ το brand ξεκίνησε ως παιδικό, πολλοί αγοράζουν τις πετσέτες για εκείνους. Και με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό. Γιατί είμαστε όλοι παιδιά και είμαστε περήφανοι που νοιαζόμαστε.

Εγκαινιάσαμε φέτος το Ιστολόγιό μας (blog) στο οποίο θα ανεβαίνουν άρθρα με χιουμοριστική ματιά για την βιώσιμη μόδα, το να είσαι γονιός και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις καθημερινά.

Στους στόχους μας είναι να επεκταθούμε και σε άλλα καινοτόμα και διασκεδαστικά προϊόντα στο μέλλον. Είστε οι πρώτοι που μαθαίνετε ότι ετοιμάζουμε το δικό μας κόμικ, και για την επόμενη σεζόν ετοιμάζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο, που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε!!!

Τα πουγκιά και τα μπλουζάκια ράβονται στην Ελλάδα στο SOFFA.gr που είναι ένα κοινωνικό εργοστάσιο. Πολύς κόσμος ίσως να μη γνωρίζει τι ακριβώς είναι. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γ’ αυτά;

Ναι, βέβαια. Οι αρμόδιοι βέβαια για να σας πουν περισσότερα είναι η ομάδα του SOFFA.gr, αλλά είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαζόμαστε με αυτό το κοινωνικό εργοστάσιο μόδας.

Καταρχήν, τι είναι οι κοινωνικές επιχειρήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που έχουμε μάθει ως τώρα. Σε μια κοινωνική επιχείρηση δεν είναι ένας το αφεντικό και οι υπόλοιποι οι εργαζόμενοι που χαραμίζονται τα ταλέντα τους στον βωμό της φιλοδοξίας και ματαιοδοξίας ενός. Είναι όλοι ιδιοκτήτες και μεριδιούχοι και ο καθένας δίνει αυτό που μπορεί να προσφέρει καλύτερα στην ομάδα. Αυτό είναι το μέλλον. Έχουμε όλοι ανάγκη να είμαστε δημιουργικοί και να αναγνωρίζεται η αξία μας. Σε αυτού του είδους το σύστημα διαχείρισης συμβαίνει ακριβώς αυτό. Τα ταλέντα μας αναδεικνύονται και οι αδυναμίες μας συμπληρώνονται από τους συνεργάτες μας. Έτσι δημιουργείται μια δομή συμπαγής, γεμάτη ταλέντο, από την οποία όλοι κερδίζουν.

Το SOFFA.gr δεν είναι μόνο μια κοινωνική επιχείρηση, αλλά έχει και ανθρωπιστικό και οικολογικό χαρακτήρα. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι μόνο βιώσιμα/ οικολογικά. Επίσης, εκεί εκπαιδεύονται και απασχολούνται επιζώντες ανθρώπινου εμπορίου, πρόσφυγες και άνεργοι. Με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνουν μια δεξιότητα για να βγάζουν τα προς το ζην αξιοπρεπώς και έτσι εντάσσονται ξανά στην κοινωνία με αυτοπεποίθηση και όντες παραγωγικοί. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους και διαβάστε τις ιστορίες των ανθρώπων που έχουν επωφεληθεί από την παρουσία τους εκεί. Είναι πολύ συγκινητικές.

Όσων αφορά εμάς, στο mikrovouti, μας είναι σημαντικό οι συνεργάτες μας να έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης και ηθικής. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενοι είμαστε όταν πηγαίνουμε εκεί και η Κλικ, Αφρικανή επιζούσα ανθρώπινου εμπορίου, μας υποδέχεται με μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά. Τώρα οι αγκαλιές θα συνεχίσουν να γίνονται, νοερά πλέον και με άπειρη θετική ενέργεια.

Πώς βλέπετε γενικά τα πράγματα στην βιομηχανία της μόδας σήμερα; Πιστεύετε πως γίνονται βήματα προόδου όσον αφορά στις πρακτικές, τα υλικά, τη διαφάνεια;

Στην Ελλάδα, γίνονται βήματα αργά και σταθερά, γιατί μην ξεχνάμε, είναι δύσκολο να ανατρέψεις κακές πρακτικές που έχουν τις ρίζες τους αιώνες πριν. Δεν είναι εύκολο να «ξεβολεύεις» κάποιον που έχει μάθει να λειτουργεί έτσι και που το κοινό είναι απαίδευτο.

Το θετικό είναι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, της άπειρης δωρεάν πληροφόρησης στο ίντερνετ και στο γεγονός ότι όλα τα λούζεται τώρα η γενιά μου – που είναι και ταυτόχρονα η κινητήριος δύναμη της οικονομίας – υπάρχει η αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Επομένως, έχουμε αρχίσει όλοι να καταναλώνουμε πιο συνειδητά και αυτό επηρεάζει τις επιχειρήσεις.

Λόγω της κρίσης, οι πωλήσεις στην βιομηχανία της μόδας έχουν πέσει. Οι πωλήσεις στην βιώσιμη μόδα όμως, έχουν αυξηθεί.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι προμηθευτές και οι σχεδιαστές, ακόμη κι εκείνοι που δεν είναι βιώσιμοι 100%, να αποζητούν να αποκαλύψουν στο κοινό τους μυστικά της δουλειάς τους. Φροντίζουν να φέρονται καλά στο προσωπικό τους. Και κάθε φορά που θα κάνουν καλή πράξη, θα το βροντοφωνάξουν. Εξάλλου, στην εποχή των social media ποιος δεν θέλει να τραβήξει την προσοχή και να ξεχωρίσει; Η διαφάνεια είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας πλέον και αυτό έχει θετική επιρροή στις περισσότερες επιχειρήσεις.

Σχετικά με τα υλικά, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που συνεχώς έρχονται στο προσκήνιο νέες φόρμουλες και προϊόντα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όσοι βρίσκονται στον χώρο ή ψάχνονται λίγο παραπάνω, είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Έχουν δημιουργήσει δέρμα από ανανά, πορτοκάλι και μανιτάρια. Υφάσματα από μπανάνα, καλαμπόκι, φύκια και φελλό. Εκείνοι που παράγουν ζωικής προέλευσης υλικά, όπως είναι το μετάξι, βρίσκουν τρόπο να το κάνουν αυτό χωρίς να σκοτώσουν τον μεταξοσκώληκα.

Γενικά, όταν βρίσκομαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είμαι σαν παιδί σε παιχνιδάδικο! Θέλω να τα δοκιμάσω όλα και κάποια από αυτά, καταφέρνω να τα εντάξω στο mikrovouti ή στα μελλοντικά μου σχέδια.

Πώς φαντάζεστε ιδανικά τον χώρο της μόδας και τα brands στο μέλλον; Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε και κάτι ακόμα στον χώρο αυτό;

Ιδανικά, θα ήθελα όλα τα brands να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο, υπεύθυνο και συνειδητό τρόπο λειτουργίας. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά αν αυξηθεί η ζήτηση σε τέτοιου είδους προϊόντα από τους σχεδιαστές, οι προμηθευτές θα ακούσουν. Ας αφήσουμε την φαντασία μας να οργιάσει προς το γενικότερο καλό. Ας γίνουμε εφευρετικοί. Λόγω της κρίσης, οι πωλήσεις στην βιομηχανία της μόδας έχουν πέσει. Οι πωλήσεις στην βιώσιμη μόδα όμως, έχουν αυξηθεί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να επενδύει σε οικολογικά και καλοφτιαγμένα προϊόντα, αγοράζει μεταχειρισμένα, νοικιάζει, πουλά και ανταλλάζει τα δικά του, και γενικά προσέχει τι καταναλώνει πλέον. Αυτό κάτι σημαίνει. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Σχετικά με τα σχέδιά μου. Έχω ήδη ξεκινήσει με το tree. wear your values, που είναι ένα νέο διαδικτυακό κατάστημα με τα πιο cool βιώσιμα και zero waste brands Ελλάδας και Κύπρου, στην κυπριακή διαδικτυακή πλατφόρμα Areskee. Αυτό το project είναι στην αρχή του, αλλά θέλω πολύ να το εξελίξω.

Επίσης, στα άμεσα σχέδιά μου είναι να δημιουργήσω την δική μου συλλογή ρούχων βιώσιμης και κυκλικής μόδας, για ενήλικες αυτή την φορά.

Βέβαια, όταν ασχολείσαι με ένα αντικείμενο που είναι καινούριο και έξω από τα συνηθισμένα, σου έρχονται πολλές ιδέες. Μείνετε συντονισμένοι και θα τα μάθετε όλα εν καιρώ.

Μιλήστε μας λίγο για το Fashion Revolution Greece. Πότε ξεκίνησε και ποιες είναι οι δράσεις και οι στόχοι του κινήματος;

Το Fashion Revolution ξεκίνησε στις 24 Απριλίου του 2013, όταν το Rana Plaza, εργοστάσιο μόδας στο Μπαγκλαντές, κατέρρευσε, καταπλακώνοντας 1.300 εργαζόμενους και τραυματίζοντας ή ακρωτηριάζοντας γύρω στους 2.500. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 20 έτη, και ανάμεσά τους ήταν  πολλά παιδιά. Ήταν το πολυπληθέστερο εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο μόδας. Το χειρότερο ήταν ότι εκεί έραβαν τα ρούχα τους εταιρείες κολοσσοί, οι οποίες υποστήριξαν ότι δεν είχαν ιδέα. Με αυτή την αφορμή, οι σχεδιάστριες Orsola de Castro και Carry Sommers, στη Μεγάλη Βρεατανία, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’αυτό επιτέλους. Γιατί όλοι γνώριζαν και απλώς εθελοτυφλούσαν. Έτσι ξεκίνησε το Fashion Revolution.

Στο Fashion Revolution εργαζόμαστε όλοι για μια βιομηχανία της μόδας διάφανη, δίκαιη, και ασφαλή.

Λίγο αργότερα, με τη δύναμη των social media και τις παθιασμένες ομάδες μας, αυτό το ακτιβιστικό κίνημα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και αργότερα της Κύπρου. Έχω την τιμή  και την χαρά να ανήκω στην ελληνική ομάδα μαζί με καταπληκτικούς ανθρώπους και συντονίστρια την Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου. Επίσης, καθώς ζω στην Κύπρο τα τελευταία 4 χρόνια, είμαι η συντονίστρια της ομάδας εκεί, με μια εξαιρετική ομάδα ακτιβιστών.

Αυτό που κάνουμε στο Fashion Revolution είναι δράσεις φυσικές και διαδικτυακές, όλο τον χρόνο, με σκοπό να αφυπνίσουμε και να ενημερώσουμε το κοινό και τους επαγγελματίες της μόδας. Εργαζόμαστε όλοι για μια βιομηχανία της μόδας διάφανη, δίκαιη, και ασφαλή.

Στην Ελλάδα έχουμε πολύ δυνατή παρουσία και συνεργαζόμαστε με πολύ σημαντικούς φορείς και οργανώσεις. Η μεγαλύτερη δράση που οργανώνουμε είναι το Raise Your Voice Festival ενάντια στο ανθρώπινο εμπόριο και την κλιματική αλλαγή, όπου πάνω από 50 οργανισμοί συνεργαζόμαστε για την ενημέρωση και την εμπλοκή του κοινού σε αυτόν τον σκοπό. Φέτος, λόγω του κορονοϊού, το κάναμε διαδικτυακά με τεράστια συμμετοχή και επιτυχία. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα Fashion Revolution GreeceFashion Revolution Cyprus στο facebook και τα @fash_revgr και @fashrev_cy στο Ιnstagram για να μάθετε περισσότερα, και φυσικά να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να γνωριστούμε ή να συμμετάσχετε ως εθελοντές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορείτε να αγοράσετε τις πετσέτες mikrovouti online από το site της εταιρίας ή στο κατάστημα Sofita στην Πρέβεζα.

Περισσότερα από Αγορές