ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #36: Μακαρόνια με πέστο βασιλικού και ντοματίνια
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

A
A
Φτιάχνουμε μια γρήγορη και νόστιμη Ιταλική μακαρονάδα με πέστο από φύλλα βασιλικού.
Η δουλειά του μικρού Chef!
Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, στο μέτρημα και στον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά- 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης Νο 6
- 2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ανάλατα
- 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. σκόρδο
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ντοματίνια κομμένα στα δύο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 150°C μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειασθεί προσθέτουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και πρόσθετη παρμεζάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPancakes με bacon και σιρόπι σφενδάμου από την food blogger Αλεξία Τσορτού12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση