MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #36: Μακαρόνια με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Φτιάχνουμε μια γρήγορη και νόστιμη Ιταλική μακαρονάδα με πέστο από φύλλα βασιλικού.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, στο μέτρημα και στον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης Νο 6
  • 2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ανάλατα
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. σκόρδο
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ντοματίνια κομμένα στα δύο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  1. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 150°C μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειασθεί προσθέτουμε.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.
  5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και πρόσθετη παρμεζάνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPancakes με bacon και σιρόπι σφενδάμου από την food blogger Αλεξία Τσορτού12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές