MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
ΔΡΑΜΑ

Μετά τα μεσάνυχτα

Ανεξάρτητη ταινία ψυχολογικού τρόμου, με μεταφυσικά στοιχεία, και την πιο ερωτική σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 110'
author-image Ευθυμία Πουλάδη

Υπόθεση

Ο Τζον Μπάξτερ, η γυναίκα του Λόρα και τα δυο τους παιδιά ζουν μια ήρεμη ζωή σε μία έπαυλη έξω από το Λονδίνο. Όταν όμως χάνουν από πνιγμό το μικρό τους κοριτσάκι μπροστά στα μάτια τους, ο πόνος αλλάζει τα πάντα στη ζωή τους. Το ζευγάρι μετακομίζει προσωρινά στη Βενετία όπου ο Τζον έχει αναλάβει το έργο της αναστήλωσης ενός ναού. Εκεί, μια τυχαία γνωριμία της Λόρα με δύο ηλικιωμένες αδερφές καθώς και μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, θα τους φέρουν σε επαφή με έναν εφιαλτικό κόσμο, πέρα από τα όρια της πραγματικότητας.

Λίγα λόγια για τη ταινία

Κλασικό ψυχολογικό θρίλερ, ιταλο- βρετανικής παραγωγής, γυρισμένο στη πανέμορφη Βενετία, που δείχνει πιο απειλητική από ποτέ. Βασισμένο σε βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως του Χίτσκοκ, Ντάφνι ντι Μοριέ, το φιλμ αποτελεί σπουδή για το χειρισμό της αφήγησης και του μοντάζ. Ο σκηνοθέτης επιλέγει να εστιάσει στη ψυχολογία, το πόνο, τη θλίψη του ζευγαριού, στη διάλυση του γάμου και όχι τόσο στο να τρομάξει τον θεατή με τεχνάσματα. Μεταφυσικά στοιχεία, σουρεαλισμός και ιμπρεσιονιστικοί συμβολισμοί δημιουργούν έναν υπαρξιακό εφιάλτη στους ήρωες. Η ταινία επίσης, έγινε γνωστή για την επίμαχη ερωτική σκηνή του Ντόναλντ Σάδερλαντ με την Τζούλι Κρίστι, που λέγεται πως ήταν εντελώς αληθινή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Don't Look Now
Σκηνοθεσία: Νίκολας Ρόεγκ
Σενάριο: Ντάφνε Ντου Μωριέ

Παίζουν: Αντελίνα Ποέριο, Μπρούνο Κατανέο, Νίκολας Σάλτερ, Σάρον Γουίλιαμς, Κλέλια Ματάνια, Χίλαρυ Μάσον, Τζούλι Κρίστι, Μάσσιμο Σεράτο, Ντόναλντ Σάδερλαντ
Παραγωγή: Πίτερ Κατς

Διάρκεια: 110'
Χώρα: Αγγλία, Ιταλία
Έτος: 1973

Διανομή: Summer Classics
Περισσότερα από CINEMA