Γυναικεία υπόθεση
Ο Πίτερ Κατανέο θυμίζει παλιές καλές εποχές (βλέπε «Άντρες με τα όλα τους» από το μακρινό 1997) με μια ανθρώπινη κομεντί που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Υπόθεση
Με τους συντρόφους τους να υπηρετούν στο Αφγανιστάν, μια παρέα γυναικών βρίσκει τον τρόπο να ξεπεράσουν την αγωνία και τις κακές σκέψεις δημιουργώντας μια χορωδία που γίνεται απρόσμενα θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι γυναίκες που παντρεύτηκαν τον πόλεμο
Σε μια από τις βόλτες τους οι ηρωίδες του φιλμ πέφτουν πάνω σε νεαρό που μοιράζει φυλλάδια κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν «ο οποίος έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές και τραυματίες βρετανών περισσότερο από τα Φόκλαντς ή το Ιράκ» αλλά εκείνες του απαντούν ότι δεν δικαιούνται να υπογράψουν επειδή έχουν παντρευτεί τον πόλεμο. Η φράση αυτή σημαδεύει τη μοίρα των γυναικών αυτών που ζουν διαρκώς με το φόβο και τρομάζουν όταν χτυπά το τηλέφωνο ή το κουδούνι, αλλά και την καρδιά της ίδιας της ταινίας η οποία στον πυρήνα της είναι απέραντα δραματική και θλιβερή. Όμως ο Κατανέο δεν είναι κάνας τυχαίος. Με ένα σπινθηροβόλο σενάριο, χιουμοριστικές ατάκες που ανατρέπουν κλισέ και στερεότυπα και ένα μπουκέτο δυνατών ερμηνευτριών από τις οποίες ξεχωρίζει η «σύζυγος συνταγματάρχη» Κριστίν Σκοτ Τόμας, η ανθρώπινη και άκρως τρυφερή «Γυναικεία Υπόθεση» του ξεφεύγει από τα τετριμμένα κι είναι ουκ ολίγες φορές απολαυστική.