MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Ανατολίτικο λαχματζούν

Ένα νόστιμο ανατολίτικο πιάτο παραδοσιακής πίτας με πικάντικη γέμιση από κιμά και λαχανικά

Ανατολίτικο λαχματζούν
Ανατολίτικο λαχματζούν
Monopoli Team

Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 +1/2 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
  • 200 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ρίγανη

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 ντομάτες (κομμένες σε κυβάκια)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 καυτερή πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στο κέντρο μία λακκούβα. Ρίχνουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  2. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τη ρίγανη, ανακατεύοντας λίγο και προσθέτοντας το αλάτι στο τέλος.
  3. Ζυμώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Για την γέμιση, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι, στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τη λαδώνουμε ελαφρώς.
  6. Πλάθουμε με την παλάμη μας ατομικές πίτες και τις στρώνουμε μέσα στο ταψί.
  7. Ρίχνουμε σε κάθε πίτα λίγο λάδι, βάζουμε τη γέμιση και την πατάμε με την παλάμη να στρώσει.
  8. Ραντίζουμε πάλι με ελάχιστο λάδι το κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά με αντιστάσεις.

Μερίδες: 6-8
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 2
Χρόνος προετοιμασίας: 90-95 λεπτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔροσερό σορμπέ φράουλας από τη Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές