Το σημερινό Doodle της Google, από τον Αμερικανό illustrator Rob Gilliam, τιμά την θρυλική drag queen και ακτιβίστρια της LGBTQ+ κοινότητας, Μάρσα Π. Τζόνσον. Ηγετική μορφή της εξέγερσης του Stonewall -σημείο καμπής για τα LGBTQ+ δικαιώματα, συνιδρύτρια της οργάνωσης STAR, χαρισματική drag queen, ακτιβίστρια για το AIDS, η Marsha αποτελεί σίγουρα μία εμβληματική φιγούρα, που πάλεψε για την αλλαγή.
Σύμφωνα με την Elle Hearns, που ίδρυσε το Marsha P. Johnson Institute:“Τόσα χρόνια, η ιστορία της Marsha ήταν γνωστή μόνο από την LGBTQ+ κοινότητα. Σήμερα, το Doodle αυτό θα βοηθήσει να μάθουν την ιστορία της περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Το έργο της, που ιστορικά αγνοείτο ή έμενε εκτός των βιβλίων ιστορίας, θα γίνει τώρα γνωστό. Το σημερινό Doodle της Marsha θυμίζει στα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, ότι η ιστορία μας είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από απλά έναν μήνα, είναι κάτι που πρέπει να τιμούμε κάθε μέρα.”
Η συμβολή της Marsha P. Johnson στην εξέγερση του Stonewall και στην οργάνωση STARΜία χαρισματική και αγαπητή προσωπικότητα, η Μάρσα Π Τζόνσον θεωρείται παράλληλα μία από τις ηγετικές μορφές της εξέγερσης του Stonewall, που αποτελεί σημείο καμπής για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα. Μάλιστα, λέγεται ότι είναι ένα από τα άτομα που ξεκίνησε την εξέγερση το πρώτο βράδυ στο Stonewall, κάτι που δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί.
Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι η Marsha ήταν εκεί και πάλεψε τα δύο πρώτα βράδια των διαδηλώσεων και των βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία. Το Stonewall δεν έληξε όμως εκεί, αφού αποτέλεσε την αφορμή για πορείες και διαδηλώσεις στην Νέα Υόρκη, καθοριστικές για τον αγώνα της LGBTQ+ κοινότητας.
Παράλληλα, η οργάνωση STAR που συνίδρυσε με την φίλη της και επίσης trans ακτιβίστρια Sylvia Rivera ήταν η πρώτη οργάνωση στις ΗΠΑ με ηγέτη μία μαύρη trans γυναίκα, αλλά και το πρώτο καταφύγιο queer νέων. Από το 1972, η Johnson και η Rivera χρησιμοποιούσαν τα χρήματα που έβγαζαν ως σεξεργάτριες και drag queens για να παρέχουν φαγητό, ρούχα, καταφύγιο, συναισθηματική υποστήριξη και την αίσθηση της οικογένειας σε queer νέους που ζούσαν στον δρόμο.
Από το 1987 μέχρι και το 1992 ήταν ενεργή ακτιβίστρια κατά του AIDS, στο πλευρό της οργάνωσης ACT UP, που είχε συνιδρύσει ο Λάρι Κρέιμερ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
Το 1992, λίγο μετά το Pride και σε ηλικία 46 ετών, η Marsha βρέθηκε νεκρή στο ποτάμι Χάντσον. Ο θάνατος της αρχικά θεωρήθηκε αυτοκτονία, όμως μετά από προτροπές του κύκλου της που δήλωναν ότι δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις, το 2016 οι αρχές αποφάνθηκαν ότι η αιτία θανάτου είναι άγνωστη.