ΣΥΝΤΑΓΗ
Αλμυρή tarte tatin με ντοματίνια από τη food blogger Mrs Olivespoon
Στη συγκεκριμένη συνταγή επιλέγουμε τα ντοματίνια με τα διάφορα χρώματα, για να δώσουμε διαφορετικές εντάσεις στη γεύση της τάρτας.
Monopoli Team
02.07.2020
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1/2 κιλό ντοματίνια πολύχρωμα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. φέτα
- 2 κουτ. σούπας άνηθο
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό
- Θυμάρι φρέσκο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας μας στη ταρτιέρα που προηγουμένως έχουμε αλείψει με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε απ τη πλευρά που τα κόψαμε βάζοντας τα περιμετρικά του φύλλου μας.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30′.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τα τυρομπαλάκια μας με τα μυρωδικά. Σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια το ανθότυρο και τη φέτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και τα πλάθουμε μπαλάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο όσο ψήνεται η τάρτα μας.
- Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και τοποθετούμε τα τυρομπαλάκια μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cherry cake από το Cookbloggr12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Wicked: Μια ταινία για τη γυναικεία φιλία και τη μαγεία, που τελικά υπάρχει
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)
«Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης»: Ένα βιβλίο-οδηγός για τους ενεργούς πολίτες του αύριο
Η Westman Atelier κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα – Αποκλειστικά στο In Beauty Escape
Η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη επιστρέφει στο Ίδρυμα Γουλανδρή – Άνθρωποι γίνονται «ανοιχτά βιβλία»
Θεόδωρος Τερζόπουλος – Ο σκηνοθέτης στο μεταίχμιο: Παρουσίαση βιβλίου στο Θέατρο Άττις