MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Αλμυρή tarte tatin με ντοματίνια από τη food blogger Mrs Olivespoon

Στη συγκεκριμένη συνταγή επιλέγουμε τα ντοματίνια με τα διάφορα χρώματα, για να δώσουμε διαφορετικές εντάσεις στη γεύση της τάρτας.

Monopoli Team

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 κιλό ντοματίνια πολύχρωμα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. φέτα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας μας στη ταρτιέρα που προηγουμένως έχουμε αλείψει με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε απ τη πλευρά που τα κόψαμε βάζοντας τα περιμετρικά του φύλλου μας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30′.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα τυρομπαλάκια μας με τα μυρωδικά. Σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια το ανθότυρο και τη φέτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και τα πλάθουμε μπαλάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο όσο ψήνεται η τάρτα μας.
  5. Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και τοποθετούμε τα τυρομπαλάκια μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cherry cake από το Cookbloggr12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές