ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα με κεράσια από τον food blogger Σάκη Τολίκα
Μια γευστικότατη τάρτα, με εύκολη ζύμη και γέμιση κατακόκκινων κερασιών.

Τάρτα με κεράσια
Monopoli Team
06.07.2020
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 370 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 70 γρ. γάλα
- 60 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 60 γρ. ζάχαρη (αν είναι πιο ξινά τα κεράσια 80 γρ.)
- 2 κ.σ κορν φλάουρ
- Χυμό ενός λεμονιού
- 1 βανίλια σε σκόνη
Για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με τα χέρια, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και τρίφτη ζύμη. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία και σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Μαζεύουμε σε μια μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για την γέμιση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, μέχρι να ενωθούν και να λιώσουν η ζάχαρη και τον κορν φλάουρ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2/3 και 1/3. Παίρνουμε τα 2/3 και με τα χέρια μας την απλώνουμε σε μια βάση τάρτας 22 εκ. ή σε ένα τσέρκι με ρυθμιζόμενο πλάτος πάλι στα 22 εκ. Προσέχουμε να βάλουμε ζύμη και στα τοιχώματα σε ύψος 2 εκ. περίπου για να μπει μέσα η γέμιση μας.
- Ρίχνουμε στο εσωτερικό της ζύμης την γέμιση με τα κεράσια.
- Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με ένα πλάστη σε κύκλο με διάμετρο όσο η ταρτιέρα μας, 22 εκ. δηλαδή.
- Προσεκτικά την βάζουμε πάνω από τη γέμιση και με τα δάχτυλα μας την ενώνουμε με τη ζύμη στα τοιχώματα για να κλείσουμε μέσα την γέμιση.
- Με ένα πινέλο, αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά μέσα στον φούρνο αφού τον σβήσουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια μπορούμε να σερβίρουμε.

Τάρτα με κεράσια
Δείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚινόα από το blog food24_skg12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση