MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Αλμυρό cheesecake με γλυκό ντοματάκι από το food blog The AK Journal

Ένα πολύ εύκολο αλμυρό cheesecake με λαμπερό πρωταγωνιστή το γλυκό ντοματάκι! Ένα πάντρεμα αλμυρού και γλυκού στοιχείου που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι!

Συνταγή: Αλμυρό cheesecake
Συνταγή: Αλμυρό cheesecake
Monopoli Team

Μερίδες: 8-10

Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 κ.τ.γ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.τ.γ. δεντρολίβανο
  • 200 γρ. παξιμάδια (Εμείς επιλέξαμε Κρητών Άρτος με ντομάτα και ελιά για ενισχυμένη γεύση)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. φέτα, πικάντικη, τριμμένη (Μυτιλήνης)
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 10 γρ. γάλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από μισό λεμόνι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

Για το γλυκό ντοματάκι

  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 250 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.τ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.τ.γ. κάρδαμο σπόρους ελαφρά κοπανισμένους
  • 2 φέτες λεμόνι
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • 1 κ.τ.γ. παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Αφήνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Στη συνέχεια, στο μούλτι βάζουμε τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν σκόνη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει μία πάστα. (Όχι πολύ υγρή, να κρατάει)
  3. Τέλος, στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 25 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για το γλυκό

  1. Χαράζουμε σταυρωτά τα ντοματίνια στο κάτω μέρος τους.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει ρίχνουμε τα ντοματίνια και βράζουμε μέχρι η φλούδα να αρχίσει να ξεκολλάει.
  3. Στραγγίζουμε τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγάκια και κρύο νερό.
  4. Τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το κάρδαμο και τις φέτες λεμονιού σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Αφού λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Σφραγίζουμε με μια μεμβράνη για 15 λεπτά.
  7. Σουρώνουμε το σιρόπι και το μεταφέρουμε πάλι στο κατσαρολάκι.
  8. Βάζουμε στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μελώσουν. Το σιρόπι μας πρέπει να είναι αρκετά πυκνό.
  9. Αφαιρούμε το γλυκό μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Σε περίπτωση που είναι αρκετά υγρό, βάζουμε λίγη παραπάνω φέτα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να υπάρχει μια απαλή υφή στην κρέμα χωρίς σβόλους.
  3. Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα σε ένα μπρίκι και στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη (που ήδη έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό) και τη βάζουμε στο ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  4. Προσθέτουμε στην κρέμα μας το γάλα με τις ζελατίνες και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν.
  5. Στρώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση, και το γλυκό ντοματακι και ξανά βάζουμε το ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορμός παγωτό μπανάνα με σοκολάτα από τη Chef Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές