MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Light σοκολατόπιτα από το food blog Tasty Food Safari

Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη! Αξίζει να τη δοκιμάσετε, γιατί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κανονική. Είναι ζουμερή, σοκολατένια και πεντανόστιμη!

Monopoli Team

Υλικά
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. στέβια
  • 1 κουβερτούρα στέβια (200 γρ.) 1 βανίλια
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες
  • λίγο κονιάκ, λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 40 γρ. κουβερτούρα
  • 1,5 κουτ. σούπας βιτάμ soft

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη στέβια.
  2. Λιώνουμε με μπεν μαρί (ή με προσοχή στα μικροκύματα) την σοκολάτα με το βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στα αυγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά (την βανίλια, τη βρώμη, τη σόδα, το κονιάκ και το αλάτι).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190.
  4. Βουτυρώνουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού γύρω στα 25 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. Τέλος, ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων και απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην σοκολατόπιτά μας.

Extra Tip: Aν την αφήσετε λιγάκι στο ψυγείο να παγώσει, απογειώνεται!

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλμυρό cheesecake με γλυκό ντοματάκι από το food blog The AK Journal12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές