ΣΥΝΤΑΓΗ
Νιόκι με σάλτσα γκοργκοντζόλας, πανσέτα και καβουρδισμένα φουντούκια από το food blog Project Cooking
Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα, χειροποίητα νιόκι με σάλτσα γκοργκοντζόλας, πανσέτα και καβουρδισμένα φουντούκια!

Monopoli Team
16.07.2020
A
A
Υλικά
Για τα Νιόκι:
- 2 Πατάτες, Russet Burbank
- 75-100 γρ. Αλεύρι
- 35 γρ. Κρόκοι Αυγών
- Αλάτι
Για την Σάτσα:
- Βούτυρο
- Γκορκοντζόλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Πανσέτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 2 Εσαλότ, ψιλοκκομένα
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κούπα Κρέμα Γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκκομένα
- Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπάμε τις πατάτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, ψήνουμε τις πατάτες για μια ώρα. Είναι έτοιμες όταν δεν έχουν καθόλου αντίσταση όταν τις κόβεις με μαχαίρι.
- Φτιάξε την ζύμη. Πρέπει να ζυμώσεις τα νιόκι όσο είναι ακόμα ζεστά, με προσοχή όμως επειδή καίνε! Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε μέσα από έναν μύλο για να πάρουμε τον πουρέ. Εάν δεν έχουμε μύλο, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι. Σχηματίζουμε ένα ‘πηγαδάκι’ με τον πουρέ και ρίχνουμε λίγο αλεύρι (περίπου 2 κ.σ.) Πάνω στο αλεύρι, ρίχνουμε τους κρόκους, το αλάτι, κι’ άλλο αλεύρι, και ανακατεύουμε.
- Αρχίζουμε να σχηματίζουμε μια μπάλα σιγά σιγά, χωρίς όμως να τη ζυμώσουμε, αλλιώς θα ενεργοποιηθεί η γλουτένη και δεν θα βγει καλή η υφή. Εάν κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν είναι μαλακό και όταν το ακουμπάμε, αφήνει αποτύπωμα.
- Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, αρχίζουμε να ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε λωρίδες για να σχηματίσουμε ένα κορδόνι. Κόβουμε την ζύμη με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και σχηματίζουμε κάθε κομμάτι σε μπάλες. Πέρνουμε ένα πιρούνι και δημιουργούμε γραμμές στα νιόκι.
- Βράζουμε νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και όταν το νερό είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα νιόκι. Είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια. Τα μεταφέρουμε σε νερό με πάγο.
- Φτιάχνουμε την σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτηρο σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε τα εσαλότ και την πανσέτα. Σοτάρουμε για 3 λεπτά, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα φέρνουμε σε βράση. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την Γκοργκοντζόλα. Γυρίζουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και ανακατέβουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε τα νιόκι μέσα και τα σοτάρουμε ελάχιστα στη σάτλσα. Ρίχνουμε από πάνω τα φουντούκια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα με βερίκοκα σε τραγανή σφολιάτα από το Cookbloggr12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Stella Bossi: Από το KitKat στα decks του Oddity
Έκθεση «εκ του λάμπω – Τα Λαμπριάτικα» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας
Μαρίτα Παππά, τι κάνει μια Ελληνίδα εικαστικός στη Νέα Υόρκη;
Γιώργος Καραμίχος: «Η γενιά μας έχει περάσει μία κακοποίηση που τη θεωρούσαμε αυτονόητη» (vid)
(π)ending: Μία aerial dance solo performance από τη Νατάσσα Αραμπατζή στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Αρκάντια: Δύο ακόμη βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ για την ταινία του Γιώργου Ζώη
Το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ξανά στην καρδιά της Αθήνας
Ο θαυμαστός κόσμος του Somax II: Ένας συναρπαστικός διάλογος ανθρώπου και μηχανής στο Μέγαρο