ΣΥΝΤΑΓΗ
Γαλατόπιτα από τη food blogger Μiss Mimi Foodie
Υπέροχη γαλατόπιτα σε λίγα μόλις βήματα. Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνταγή.

Γαλατόπιτα
Monopoli Team
17.07.2020
Υλικά
- 3 κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 αυγά
- 30 γρ. βούτυρο παγωμένο
- κανέλα και λίγο ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη (αν τη θελουμε πιο γλυκιά βάζουμε 1 1/2 ζάχαρη) μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος για 30´-40´, στους 180 ℃ στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Μiss Mimi Foodie εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση