MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Ριζότο με λευκά μανιτάρια από τη food blogger Mrs Olivespoon

Ένα κλασσικό ριζότο με κρεμώδη υφή που είναι εύκολο, γρήγορο, αλλά και νόστιμο για εκείνες τις μέρες που δεν προλαβαίνετε.

Ριζότο
Ριζότο
Monopoli Team

Το κλασσικό ριζότο θέλει βούτυρο όμως εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο στα φαγητά, τα γλυκά, παντού. Άλλωστε αυτή είναι και η σημασία του mrs Olivespoon.

Υλικά
  • 300 γρ. Ρύζι arborio
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • 100 γρ. πεκορίνο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κύβο για ζωμό μανιταριών
  • 1 λίτρο νερό

Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον κύβο και το 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε στο μάτι να κράτα τη θερμοκρασία του.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε το ρύζι να βγάλει τα αρώματα του και προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζωμό και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις απορροφά το νερό ξανά προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά.
  4. Αφού έχουμε τελειώσει με το ζωμό και το ριζότο είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο πεκορίνο.
  5. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και 1 ποτήρι λευκό κρασί.

Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα…ρεαλιστικά κέικ μιας pastry chef, που γίνονται viral12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές