Τάρτα ροδάκινο από το blog food24_skg
Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη τάρτα ροδάκινο που είναι ό,τι πρέπει γι’αυτές τις ζεστές μέρες!

Τάρτα ροδάκινο
Monopoli Team
27.07.2020
Υλικά για την ζύμη τάρτας:
- 140 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. άχνη
- 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 1 αυγό
- 1 κρόκο
- 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 βανίλια
- 4 πρέζες αλάτι
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη.
- Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Μετά προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την βανίλια το αλάτι ανακατεύουμε και το
προσθέτουμε σε 3 δόσεις. - Όταν έχει πάρει όλο το αλεύρι και η ζύμη ξεκολλάει τότε είναι έτοιμη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ανοίγουμε
και βάζουμε στην φόρμα μας την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει και κάνουμε
τρύπες με ένα πιρούνι. - Ψήνουμε με βάρος για 12 με 15 λεπτά στους 170°.
- Έπειτα βγάζουμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- 500 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 κρόκο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- Σε ένα μπολ βάζουμε την μισή ζάχαρη με το κορν φλάουρ και
ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. - Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά με τον κρόκο και λίγη ποσότητα από το γάλα
και ανακατεύουμε να κάνουμε έναν χυλό. - Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με την μισή ζάχαρη που
αφήσαμε και την βανίλια. - Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ να ομογενοποιηθεί όλη η
κρέμα και μεταφέρουμε ξανά στην φωτιά. - Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσει η κρέμα μας λεία υφή. - Βάζουμε σε σκεύος με μεμβράνη να εφάπτεται και αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για σάλτσα ροδάκινο:
- 2 τεμάχια ροδάκινα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1⁄4 κούπας καστανή ζάχαρη
- 1⁄4 κ.γ. αλάτι
- Χτυπάμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ να γίνει πουρές.
- Προσθέτουμε τον πουρέ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και
αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση. - Όταν αρχίζει να κοχλάζει αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει παίρνουμε 400 γρ. πατισερί προσθέτουμε 120 γρ. από την σάλτσα
μας και 60 γρ. ροδάκινο καρέ και αυτή είναι η κρέμα μας.
Υλικά για μαρμελάδα:
- 500 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
- 400 γρ. ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30
με 40 λεπτά περίπου. - Όταν έχει πιεί τα υγρά και αρχίζει να πήζει αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Flakes καρύδας
- Ψητό ροδάκινο
- Bluberries
- Φύλλα δυόσμου
- Crumble
- Βάζουμε πρώτη στρώση στην τάρτα την μαρμελάδα στο 1⁄4
- Γεμίζουμε την υπόλοιπη τάρτα με την κρέμα ροδάκινο.
- Τέλος στολίζουμε με τα υλικά μας όπως επιθυμούμε.
Τip: Για το στόλισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικά θέλετε.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση