MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τάρτα ροδάκινο από το blog food24_skg

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη τάρτα ροδάκινο που είναι ό,τι πρέπει γι’αυτές τις ζεστές μέρες!

Τάρτα ροδάκινο
Τάρτα ροδάκινο
Monopoli Team

Υλικά για την ζύμη τάρτας:
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. άχνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο
  • 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 βανίλια
  • 4 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη.
  2. Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Μετά προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την βανίλια το αλάτι ανακατεύουμε και το
    προσθέτουμε σε 3 δόσεις.
  5. Όταν έχει πάρει όλο το αλεύρι και η ζύμη ξεκολλάει τότε είναι έτοιμη.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το ψυγείο βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ανοίγουμε
    και βάζουμε στην φόρμα μας την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει και κάνουμε
    τρύπες με ένα πιρούνι.
  8. Ψήνουμε με βάρος για 12 με 15 λεπτά στους 170°.
  9. Έπειτα βγάζουμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Υλικά για πατισερί:
  • 500 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την μισή ζάχαρη με το κορν φλάουρ και
    ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά με τον κρόκο και λίγη ποσότητα από το γάλα
    και ανακατεύουμε να κάνουμε έναν χυλό.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με την μισή ζάχαρη που
    αφήσαμε και την βανίλια.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ να ομογενοποιηθεί όλη η
    κρέμα και μεταφέρουμε ξανά στην φωτιά.
  5. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
  6. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε
    μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσει η κρέμα μας λεία υφή.
  7. Βάζουμε σε σκεύος με μεμβράνη να εφάπτεται και αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά για σάλτσα ροδάκινο:
  • 2 τεμάχια ροδάκινα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1⁄4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1⁄4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ να γίνει πουρές.
  2. Προσθέτουμε τον πουρέ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και
    αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση.
  3. Όταν αρχίζει να κοχλάζει αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Όταν κρυώσει παίρνουμε 400 γρ. πατισερί προσθέτουμε 120 γρ. από την σάλτσα
    μας και 60 γρ. ροδάκινο καρέ και αυτή είναι η κρέμα μας.

Υλικά για μαρμελάδα:
  • 500 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
  1. Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30
    με 40 λεπτά περίπου.
  2. Όταν έχει πιεί τα υγρά και αρχίζει να πήζει αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά για το στόλισμα:
  • Flakes καρύδας
  • Ψητό ροδάκινο
  • Bluberries
  • Φύλλα δυόσμου
  • Crumble

Για την σύνθεση:
  • Βάζουμε πρώτη στρώση στην τάρτα την μαρμελάδα στο 1⁄4
  • Γεμίζουμε την υπόλοιπη τάρτα με την κρέμα ροδάκινο.
  • Τέλος στολίζουμε με τα υλικά μας όπως επιθυμούμε.

Τip: Για το στόλισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικά θέλετε.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές