MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κρουασάν σφολιάτας με γαλοπούλα και τυρί

Αν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για πρωινό, δοκιμάστε αυτά τα κρουασάν σφολιάτας με γέμιση γαλοπούλα και τυρί!

Κρουασάν σφολιάτας
Κρουασάν σφολιάτας
Monopoli Team

Μερίδες: 12
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 12 φέτες γαλοπούλα
  • 12 τυρί γκούντα
  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μία μεγάλη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα από το κάθε ένα.
  2. Τα βουτυρώνουμε εσωτερικά και τα τυλίγουμε από τη βάση προς τη μύτη του τριγώνου, δίνοντας το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
  3. Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε βουτυρώσει καλά και τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
  4. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στη μέση το κρουασάν και το γεμίζουμε με μία φέτα γαλοπούλα, μία φέτα τυρί, 3 ροδέλες ντομάτα και λίγο τυρί κρέμα.

Tip: Δεν στριμώχνουμε τα κρουασάν στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινά Energy Balls από το food blog foodaholic12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές