ΣΥΝΤΑΓΗ
Κρουασάν σφολιάτας με γαλοπούλα και τυρί
Αν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για πρωινό, δοκιμάστε αυτά τα κρουασάν σφολιάτας με γέμιση γαλοπούλα και τυρί!
![Κρουασάν σφολιάτας](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2020/08/Untitled.png)
Κρουασάν σφολιάτας
Monopoli Team
05.08.2020
Μερίδες: 12
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
- 12 φέτες γαλοπούλα
- 12 τυρί γκούντα
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- Λίγο βούτυρο
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
- Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μία μεγάλη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα από το κάθε ένα.
- Τα βουτυρώνουμε εσωτερικά και τα τυλίγουμε από τη βάση προς τη μύτη του τριγώνου, δίνοντας το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε βουτυρώσει καλά και τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στη μέση το κρουασάν και το γεμίζουμε με μία φέτα γαλοπούλα, μία φέτα τυρί, 3 ροδέλες ντομάτα και λίγο τυρί κρέμα.
Tip: Δεν στριμώχνουμε τα κρουασάν στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινά Energy Balls από το food blog foodaholic12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Εκπνέοντας τo στρες: Εύκολες ασκήσεις αναπνοής για παιδιά και εφήβους
Galentine’s day: Η ημέρα πριν τον Άγιο Βαλεντίνο έχει τη δική της γιορτή
Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά: Ο Γιάννης Γλέζος στο Θέατρο Άλσος
Το Θέατρο Πορεία φέρνει στο σπίτι μας αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις
Nolita: Μοναδική ιταλική all-day εμπειρία στο Νέο Ψυχικό
Παύλος Παυλίδης, Κ. Βήτα, Super Stereo στο Release Athens 2025
10 Urban Roof Restaurant-Bar: η παραδοσιακή κουζίνα στη γκουρμέ εκδοχή της
Σιγή, Φωνή, Αντήχηση: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery
Aσκήσεις του 5λεπτου που θα σε σηκώσουν από τον καναπέ
2o ολοήμερο συνέδριο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων στο ΚΠΙΣΝ