ΣΥΝΤΑΓΗ
Κρουασάν σφολιάτας με γαλοπούλα και τυρί
Αν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για πρωινό, δοκιμάστε αυτά τα κρουασάν σφολιάτας με γέμιση γαλοπούλα και τυρί!

Κρουασάν σφολιάτας
Monopoli Team
05.08.2020
A
A
Μερίδες: 12
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
- 12 φέτες γαλοπούλα
- 12 τυρί γκούντα
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- Λίγο βούτυρο
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
- Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μία μεγάλη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα από το κάθε ένα.
- Τα βουτυρώνουμε εσωτερικά και τα τυλίγουμε από τη βάση προς τη μύτη του τριγώνου, δίνοντας το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε βουτυρώσει καλά και τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στη μέση το κρουασάν και το γεμίζουμε με μία φέτα γαλοπούλα, μία φέτα τυρί, 3 ροδέλες ντομάτα και λίγο τυρί κρέμα.
Tip: Δεν στριμώχνουμε τα κρουασάν στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινά Energy Balls από το food blog foodaholic12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας