ΣΥΝΤΑΓΗ
Μακαρονάδα με θαλασσινά
Σήμερα μαγειρεύουμε μακαρονάδα με μύδια, στρείδια, γυαλιστερές και γαρίδες. Δείτε παρακάτω όλη τη συνταγή!
Monopoli Team
10.08.2020
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 2
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- 400γρ. μύδια, στρείδια και γυαλιστερές
- 10 μέτριες γαρίδες
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο μαϊντανό
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Καθαρίζουμε πολύ καλά τα θαλασσινά (προσοχή δεν ανοίγουμε τα μύδια).
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τα οστρακοειδή και κλείνουμε το καπάκι για 3-4 λεπτά. Προσοχή! Όσα οστρακοειδή δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι τα οστρακοειδή, τα βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε τις γαρίδες να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε τα οστρακοειδή, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βρασμένα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεμπέλικα πιτσάκια12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Ράμι Μάλεκ: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία του Λος Άντζελες
Λεωφορείο ο Πόθος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο
Ο Γιάννης Κότσιρας στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου