MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μοντέρνος καγιανάς

Ο καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα είναι μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνταγές.

Μοντέρνος καγιανάς
Μοντέρνος καγιανάς
Monopoli Team

Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 25-30 λεπτά

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 5 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κέρατο (ψιλοκομμένη)
  • 50γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπεριά, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλάτι.
  2. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της, να αλλάξει χρώμα, αλλά να μην παραψηθεί!
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με λίγο αλατάκι και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι με την ντομάτα.
  4. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να ψηθεί το αυγό.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, την ώρα που είναι ακόμη ζουμερή η στραπατσάδα μας.
  6. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.

Extra Tip! Φροντίστε να έχετε φρέσκο ζεστό ψωμάκι, γιατί καγιανάς χωρίς βούτες δεν λέει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακαρονάδα με θαλασσινά12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές