ΣΥΝΤΑΓΗ
Μοντέρνος καγιανάς
Ο καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα είναι μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνταγές.

Μοντέρνος καγιανάς
Monopoli Team
12.08.2020
A
A
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 25-30 λεπτά
- 5 αυγά
- 5 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κέρατο (ψιλοκομμένη)
- 50γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπεριά, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της, να αλλάξει χρώμα, αλλά να μην παραψηθεί!
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με λίγο αλατάκι και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι με την ντομάτα.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να ψηθεί το αυγό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, την ώρα που είναι ακόμη ζουμερή η στραπατσάδα μας.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
Extra Tip! Φροντίστε να έχετε φρέσκο ζεστό ψωμάκι, γιατί καγιανάς χωρίς βούτες δεν λέει!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακαρονάδα με θαλασσινά12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας