ΣΥΝΤΑΓΗ
Μοντέρνος καγιανάς
Ο καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα είναι μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνταγές.

Μοντέρνος καγιανάς
Monopoli Team
12.08.2020
A
A
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 25-30 λεπτά
- 5 αυγά
- 5 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κέρατο (ψιλοκομμένη)
- 50γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπεριά, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της, να αλλάξει χρώμα, αλλά να μην παραψηθεί!
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με λίγο αλατάκι και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι με την ντομάτα.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να ψηθεί το αυγό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, την ώρα που είναι ακόμη ζουμερή η στραπατσάδα μας.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
Extra Tip! Φροντίστε να έχετε φρέσκο ζεστό ψωμάκι, γιατί καγιανάς χωρίς βούτες δεν λέει!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακαρονάδα με θαλασσινά12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από τον Ντελακρουά στον Ντυπρέ: Η Επανάσταση του 1821 μέσα από έργα φιλελλήνων ζωγράφων
Γιώτα Φέστα: Το θέατρο μου έμαθε να μην το βάζω ποτέ κάτω
Με το «Κόκκινο Σύννεφο», ο Δαμιανός Πάντας δίνει τροφή για σκέψη
Γιατί ο μπακαλιάρος είναι από τα πιο υγιεινά ψάρια – ειδικά για τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 25 Μαρτίου
Ποιο είναι το ελληνικό νησί με την ομορφότερη παραλία των Κυκλάδων, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ
Ποιες είναι οι πιο hot αποχρώσεις μανικιούρ για την άνοιξη του 2025;
«Ελάτε να τραγουδήσουμε τους ποιητές»: Η Ηρώ στο Half Note Jazz Club
Pizza Fan: Γευστικές εκπλήξεις στο σαρακοστιανό τραπέζι
Βροχή στην εκδρομή σου: Νέο τραγούδι από τη Λαμπρινή Καρακώστα