ΣΥΝΤΑΓΗ
Μοντέρνος καγιανάς
Ο καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα είναι μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνταγές.
Monopoli Team
12.08.2020
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 25-30 λεπτά
- 5 αυγά
- 5 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κέρατο (ψιλοκομμένη)
- 50γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπεριά, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της, να αλλάξει χρώμα, αλλά να μην παραψηθεί!
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με λίγο αλατάκι και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι με την ντομάτα.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να ψηθεί το αυγό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, την ώρα που είναι ακόμη ζουμερή η στραπατσάδα μας.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
Extra Tip! Φροντίστε να έχετε φρέσκο ζεστό ψωμάκι, γιατί καγιανάς χωρίς βούτες δεν λέει!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακαρονάδα με θαλασσινά12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Ράμι Μάλεκ: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία του Λος Άντζελες
Λεωφορείο ο Πόθος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο
Ο Γιάννης Κότσιρας στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου