MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Γαλακτομπούρεκο από τη food blogger Marysgramm

Δείτε όλη τη συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά ταψιού με τραγανό φύλλο, τέλειο σιρόπι και αφράτη κρέμα!

Γαλακτομπούρεκο
Γαλακτομπούρεκο
Monopoli Team

Υλικά (για ένα μέτριο ταψί):
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1200 γραμμάρια γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • 1/2 κιλό φύλλο για μπακλαβά

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • Φλούδα λεμονιού
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
  1. Βράστε το γάλα με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Σβήστε την φωτιά, ρίξτε μέσα τα αυγά χτυπημένα (σιγά σιγά και ανακατεύοντας).
  3. Τέλος προσθέστε το βούτυρο και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
  4. Βουτυρώστε ένα ένα τα φύλλα με ένα πινέλο και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο.
  5. Βάλτε τα μισά, ρίξτε την κρέμα αφού πρώτα κρυώσει στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Χαράξτε στο τέλος το γαλακτομπούρεκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
  7. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει, φτιάξτε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει μετρήστε 10 λεπτά.
  8. Κρύο γλυκό, χλιαρό σιρόπι. Σιροπιάστε και αφήστε το γαλακτομπούρεκο να κρυώσει.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές