ΣΥΝΤΑΓΗ
Μακεδονικό τσομπλέκι από το food blogger Σάκη Τολίκα
Μοσχαράκι, μελιτζάνα και πατάτα στο πήλινο, δημιουργούν μια γεύση ακαταμάχητη που δύσκολα θα αντισταθείτε!

Μακεδονικό τσομπλέκι
Monopoli Team
25.08.2020
A
A
Υλικά (για 4 ατομικά πήλινα):
Για το κοκκινιστό:
- 500 γρ. μοσχάρι χτένι σε μπουκιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά σε φέτες
- Δυο ώριμες ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Για την συναρμολόγηση:
- 2 μεγάλες μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες
- 2 πατάτες σε φέτες
- 4 πιπεριές φλωρίνης ψημένες (μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε αυτές από το βάζο)
- 4 κομμάτια τυρί φέτα
- Αρχικά ετοιμάζουμε το κοκκινιστό μας. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν.
- Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και νερό να σκεπάσει τα υλικά μας.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μια 1 με 1,5 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μείνει μόνο με μια πηχτή σάλτσα. Προσέχουμε να προσθέσουμε νερό σε περίπτωση που χρειαστεί.
- Στο ενδιάμεσο βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, γυρνώντας στο ενδιάμεσο!
- Για την συναρμολόγηση, βάζουμε σε κάθε πήλινο κάτω κάτω την φέτα, από πάνω την ψημένη πιπεριά φλωρίνης, μελιτζάνα, το κοκκινιστό μαζί με την σάλτσα του, ξανά μελιτζάνα και στο τέλος πατάτα.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
- Μόλις ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και προσεκτικά. αναποδογυρίζουμε το πήλινο σε πιάτο. Φυσικά μπορείτε να το συναρμολογήσεις με αντίθετη σειρά στο πήλινο, και να το σερβίρετε με αυτό! Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη και έτοιμο!

Μακεδονικό τσομπλέκι
Δείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Vamvakou Revival: Απρίλιος με άρωμα Πασχαλιάς στη Βαμβακού
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Stella Bossi: Από το KitKat στα decks του Oddity
Έκθεση «εκ του λάμπω – Τα Λαμπριάτικα» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας
Μαρίτα Παππά, τι κάνει μια Ελληνίδα εικαστικός στη Νέα Υόρκη;
Γιώργος Καραμίχος: «Η γενιά μας έχει περάσει μία κακοποίηση που τη θεωρούσαμε αυτονόητη» (vid)
(π)ending: Μία aerial dance solo performance από τη Νατάσσα Αραμπατζή στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Αρκάντια: Δύο ακόμη βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ για την ταινία του Γιώργου Ζώη
Το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ξανά στην καρδιά της Αθήνας