ΣΥΝΤΑΓΗ
Galette με ροδάκινα από τη chef Νικόλ Μαρίνου
Δείτε όλη τη συνταγή και φτιάξτε την υπέροχη συνταγή για galette με ροδάκινα!

Galette με ροδάκινα
Monopoli Team
26.08.2020
Υλικά:
- 250 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ.βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 10 γρ.μηλόξιδο
- 70 γρ. κρύο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Επικάλυψη:
- 1 ασπράδι αυγού
- Καστανή ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 4 – 5 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ.τσ.ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ.γλ. γεμάτη κόρν φλάουερ
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μηλόξιδο, το κρύο νερό, 1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε για 2- 3 λεπτά με τον γάντζο. Το μείγμα θα μοιάζει ψιχουλιαστό αυτό μη σας φοβίσει.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας ένα ένα τα κομματάκια από το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί το πρώτο ρίχνουμε το επόμενο. Θα σχηματιστεί μια μπάλα γύρω από τον γάντζο.
- Καλύπτουμε τη ζύμη της τάρτας με μια διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες από ροδάκινο προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και κόβουμε τη ζύμη στη μέση και μετά κάθε κομμένο κομμάτι στα δύο κάνοντας τα μικρές μπαλίτσες.
- Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε με τον πλάστη να λεπτύνει (να έχει πάχος 2 εκ. περίπου)τοποθετούμε κυκλικά τα φρούτα φροντίζοντας η μια φέτα ροδάκινου να μισοκαλύπτει την άλλη και αφήνουμε 2 εκ. κενό από τη ζύμη χωρίς γέμιση.
- Σηκώνουμε με προσοχή τις άκρες της ζύμης φέρνοντάς τες προς το κέντρο για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση με τα ροδάκινα.
- Τοποθετούμε την κάθε μικρή galette σε ταψί με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τέσσερις μικρές τάρτες χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.Με ένα πινελάκι αλείφουμε τη ζύμη με ασπράδι αυγού και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Αν δεν θέλουμε να κάνουμε μικρές τις τάρτες κάνουμε μια μεγάλη ακολουθώντας πάλι τις οδηγίες.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση