MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τραγανοί λουκουμάδες από τη food blogger Marysgramm

Δοκιμάστε αυτούς τους τραγανούς, αφράτους και μελωμένους με καρύδια και κανέλα λουκουμάδες που είναι σκέτη απόλαυση!

Monopoli Team

Υλικά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1&3/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • μέλι
  • κανέλα
  • καρύδια
  • λάδι για τηγάνισμα ( ηλιέλαιο)

Εκτέλεση
  1. Διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό νερό και στην συνέχεια ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με το μίξερ για 2 λεπτά.
  2. Έπειτα σκεπάστε με μία μεμβράνη το μπολ και τοποθετήστε το σε ζεστό σημείο για μία ώρα.
  3. Μετά από μία ώρα, πάρτε την ζύμη μπροστά σας, κοντά σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό ηλιέλαιο.
  4. Πατήστε τη ζύμη μέσα στη χούφτα σας και κόψτε με ένα κουτάλι του γλυκού, κάθε φορά πριν κόψετε με το κουτάλι θα το βουτάτε σε ένα ποτήρι με λάδι, (γιατί αν το βάλετε σε ποτήρι με νερό στο τηγάνισμα θα πετάγεται καυτό λάδι).
  5. Με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς και πατάτε τους λουκουμάδες για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
  6. Μόλις τους βγάλετε από το λάδι ρίξτε κατευθείαν μέλι και κανέλα.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές