Υγιεινά σνακ για το σχολείο #3: Βραστό αυγό με αραβικές πίτες και φρούτο
Εύκολες – και κυρίως υγιεινές και θρεπτικές – επιλογές για καθημερινό σνακ για το σχολείο!
Οι αυλές των σχολείων γέμισαν και πάλι παιδικές φωνές, πολύχρωμες τσάντες αλλά και πολύχρωμες μάσκες! Οι συνθήκες, επιβάλλουν σε όλους να τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
Εκτός όμως από μάσκες και αντισηπτικά ας βάλουμε στις τσάντες των παιδιών ένα θρεπτικό κολατσιό που θα προετοιμάσουμε από στο σπίτι! Γιατί όχι και μαζί τους.
Αν χρησιμοποιείτε υλικά μιας χρήσεως τότε προμηθευτείτε συσκευασίες φιλικές στο περιβάλλον, όπως βιοδιασπώμενες ή χάρτινες.
Tip!Αντί για πλαστικό χρησιμοποιούμε χάρτινες κούπες για καφέ με καπάκι και αντί για αλουμινόχαρτο χάρτινα σακουλάκια ή αντικολλητικό χαρτί. Επίσης αν τοποθετείτε το κολατσιό σε επαναχρησιμοποιούμενα μπολ, αντί για πλαστικά προτιμήστε από bamboo!
Φτιάχνουμε, λοιπόν, δυο snack για κάθε μέρα, ένα για το μεγάλο διάλειμμα κι ένα για κάποιο από τα επόμενα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό, για το οποίο επιλέγουμε ένα μεγάλο και κατάλληλο παγούρι, όπου θα το κρατά δροσερό!
- αυγό βραστό με τραγανές αραβικές πίτες
- ροδάκινο
- 1 αυγό
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 αραβικές πίτες μικρού μεγέθους
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη ή πάπρικα
- λίγο ελαιόλαδο
Βράζουμε το αυγό για 5-6 λεπτά ώστε να γίνει σφιχτό. Το καθαρίζουμε και το κόβουμε στα τέσσερα. Προσθέτουμε αλάτι, λάδι και πιπέρι τριμμένο στο αυγό.
Εκτέλεση για τις πίτεςΚόβουμε τις αραβικές πίτες κάθετα σε 4 λωρίδες και μετά στην μέση και τις απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψεκάζουμε με το λάδι και τις πασπαλίζουμε με το αλάτι και την ρίγανη ή την πάπρικα. Ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές. Τις τοποθετούμε σε χάρτινο σακουλάκι ειδικό για τρόφιμα.
Μπορούμε να τα προετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα και να τα τοποθετήσουμε σε μπολ.