Λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα από τη food blogger Marysgramm
Μία γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για μπουγάτσα που μοσχοβολάει βούτυρο, με οκτώ, μόλις, υλικά για να την απολαύσετε στο σπίτι!
• 220 γρ φύλλα κρούστας
• 125 γρ βούτυρο λιωμένο
• 500 ml πλήρες γάλα
• 100 γρ ζάχαρη ή 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
• 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλάουερ
• 70 γρ σιμιγδάλι ψιλό ή λίγο λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
• 1 βανίλια
• άχνη και κανέλα για το τέλος
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το κόρν φλαουερ.
2. Όταν αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει την κατεβάζετε από την φωτιά, βάζετε τη βανίλια, ανακατεύετε και σκεπάζετε με μια μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε να κρυώσει τελείως. (περίπου 1 ώρα)
3. Μόλις κρυώσει η κρέμα, παίρνετε μπροστά σας τα φύλλα κρούστας, το βούτυρο και την κρέμα, αφού πρώτα την αφρατέψετε λίγο ανακατεύοντας, γιατί όταν θα είναι πλέον κρύα θα σφίξει.
4. Βουτυρώνετε 3 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο. Ακριβώς στο κέντρο βάζετε την κρέμα σε ορθογώνιο σχήμα, διπλώστε το φύλλο βάλτε βούτυρο και ουσιαστικά θα κάνετε ένα πακέτο…η πλευρά που θα είναι τα διπλώματα θα ακουμπήσει στο ταψί έτσι ώστε όταν ψηθεί να μην ανοίξουν τα φύλλα.
5. Βουτυρώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Κόβετε την μπουγάτσα και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.