MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

5 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συνταρακτικές ταινίες έρχονται στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα πραγματοποιηθεί απο 5 έως 15 Νοεμβρίου 2020

5 συνταρακτικές ταινιες στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | ταινία "Shorta"
Monopoli Team

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συνταρακτικές και απρόβλεπτες ταινίες έρχονται στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα πραγματοποιηθεί απο 5 έως 15 Νοεμβρίου 2020.

Αυτή τη στιγμή χτίζετε ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο και σε κάθε περίπτωση, οι φετινές ταινίες θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και την ίδια τη ζωή μας.

Πέντε απ’ τις φετινές ταινίες που αναμένουμε να δούμε στο Φεστιβάλ

Shorta

H ταινία “Shorta“(=αστυνομία στα αραβικά) είναι σε σκηνοθεσία των Άντερς Όλχολμ και Φρέντερικ Λους Βιντ.

Είναι μια καταιγιστική, ασταμάτητα αγωνιώδες και απόλυτα επίκαιρη ταινία δράσης που ανεβάζει την αδρεναλίνη και χωρίς να υποκύπτει σε κανένα κλισέ δεν φοβάται να κοιτάξει κατάματα ακανθώδη ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και την αστυνομική βία.

Η ταινία γυρίστηκε πριν τη δολοφονία του Φλόιντ αλλά μοιάζει απίστευτα προφητική.

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: H ταινία Shorta(=αστυνομία στα αραβικά) είναι σε σκηνοθεσία των Άντερς Όλχολμ και Φρέντερικ Λους Βιντ.

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η ταινία Shorta (=αστυνομία στα αραβικά) σε σκηνοθεσία των Άντερς Όλχολμ και Φρέντερικ Λους Βιντ.

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα υποβαθμισμένο γκέτο της Δανίας οπού ένας νεαρός μετανάστης πεθαίνει υπό άγνωστες συνθήκες μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα και οι ομοεθνείς του ξεσηκώνονται. Δυο αστυνομικοί στέλνονται για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όμως η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Οι μετανάστες πυρπολούν το αυτοκίνητό τους και οι αστυνομικοί παγιδεύονται στο γκέτο. Ένας νεαρός μετανάστης προσπαθεί να τους βοηθήσει, όμως ο ένας από τους δυο αστυνομικούς αποδεικνύεται ρατσιστής και βίαιος.

Η νύχτα των βασιλιάδων

Η ταινία “η νύχτα των βασιλιάδων” (Night of the Κings) είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φιλίπ Λακότ.

Ξεχάστε οτιδήποτε ξέρατε για τις ταινίες φυλακής γιατί παρ’ολο που η ταινία είναι γυρισμένη μέσα σε μια από τις πιο επικίνδυνες φυλακές του κόσμου που βρίσκεται στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, είναι μία σύγχρονη εκδοχή του 1.001 Νύχτες.

Με έναν φρενήρη ρυθμό, ανατροπές που σου κόβουν την ανάσα και την μαγεία των παλιών παραμυθιών, η Νύχτα των Βασιλιάδων είναι μια μαγευτική ταινία που προβλήθηκε στους Ορίζοντες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και στο Φεστιβάλ του Τορόντο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η ταινία "η νύχτα των βασιλιάδων" (Night of the Κings) είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φιλίπ Λακότ.

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η ταινία “η νύχτα των βασιλιάδων” (Night of the Κings) είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φιλίπ Λακότ.

Υπόθεση: Όταν ένας νεαρός κρατούμενος φτάνει στη φυλακή και υποπτεύεται ότι θα τον σκοτώσουν αναγκάζεται να αφηγηθεί μια σειρά από συναρπαστικές, γοητευτικές, αστείες ιστορίες, τις οποίες οι υπόλοιποι κρατούμενοι τις παρακολουθούν άλλοτε έκπληκτοι και άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας χορευτικά δρώμενα.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να περάσει τη νύχτα και να γλιτώσει τον θάνατο.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της συμμορίας της φυλακής, ο οποίος είναι άρρωστος, βρίσκεται στο δίλημμα αν θα θυσιαστεί για χάρη ενός νεότερου αρχηγού, ο οποίος αμφισβητεί την εξουσία του.

Η καρδιά μου δεν χτυπά ώσπου να της το ζητήσεις

Η ταινία “η καρδιά μου δεν χτυπά ώσπου να της το ζητήσεις” (My Heart Can’t Beat Unless you Tell it to) είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζόναθαν Κουάρτας.

Ακόμα κι αν η υπόθεση θυμίζει ταινία για βαμπίρ, είναι στην πραγματικότητα ένα συγκλονιστικό δράμα για την αδερφική αγάπη και την απόγνωση. Στον απόηχο ταινιών που αγαπήσαμε όπως το Άσε το κακό να μπει και Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί, το φιλμ καταφέρνει με συγκλονιστικό τρόπο να μιλήσει για τα αδιέξοδα της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας.

Ακόμα κι αν η υπόθεση θυμίζει ταινία για βαμπίρ, είναι στην πραγματικότητα ένα συγκλονιστικό δράμα για την αδερφική αγάπη και την απόγνωση.

Ακόμα κι αν η υπόθεση θυμίζει ταινία για βαμπίρ, είναι στην πραγματικότητα ένα συγκλονιστικό δράμα για την αδερφική αγάπη και την απόγνωση.

Υπόθεση: Τρία αδέρφια, στα 30 τους, δυο άντρες και μια γυναίκα, μένουν σε ένα σπίτι που δεν αφήνουν ποτέ να μπει το φως της μέρας. Ο ένας αδερφός πάσχει από μια παράξενη αρρώστια: Δεν αντέχει το φως του ήλιου και τρέφεται μόνο με ανθρώπινο αίμα. Για να παρατείνουν τη ζωή του, τα αδέρφια του βγαίνουν τις νύχτες στο δρόμο και σκοτώνουν ανθρώπους προσφέροντάς του τροφή.

Προετοιμασίες για να είμαστε μαζί, άγνωστο για πόσο

Η ταινία “Προετοιμασίες για να είμαστε μαζί, άγνωστο για πόσο” (Preparations to be Together for an Unknown Period of Time) είναι μια ταινία ανεξάντλητα ρομαντική κι απροσδόκητα μυστηριώδη σε σενάριο και σκηνοθεσία της Λίλι Χόρβατ.

Η ταινία αποτυπώνει ένα αγωνιώδες παιχνίδι μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας σε μια απρόβλεπτη ρομαντική κομεντί που κρατά τον θεατή σε εγρήγορση μέχρι το αναπάντεχο φινάλε και ταυτόχρονα τον κάνει να αναρωτηθεί “ποια είναι τα όρια της αφοσίωσης και της φαντασίας;”.

Η ταινία αποτυπώνει ένα αγωνιώδες παιχνίδι μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας σε μια απρόβλεπτη ρομαντική κομεντί.

Η ταινία αποτυπώνει ένα αγωνιώδες παιχνίδι μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας σε μια απρόβλεπτη ρομαντική κομεντί.

Υπόθεση: Μια κορυφαία νευροχειρουργός σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αμερικής αποφασίζει ξαφνικά να εγκαταλείψει τη ζωή και την καριέρα της και να επιστρέψει στην πατρίδα της, την Ουγγαρία για να βρει τον άντρα που ερωτεύθηκε, έναν γιατρό που γνώρισε σε ένα συνέδριο.

Το ραντεβού τους είναι σε μια από τις πιο διάσημες γέφυρες της Βουδαπέστης. Η υπόσχεση που είχαν δώσει, ήταν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Μόνο που εκείνος όχι μόνο δεν εμφανίζεται στο ραντεβού, αλλά ορκίζεται ότι δεν την γνωρίζει καν.

Φαντάσματα

Η ταινία “Φαντάσματα” (Ghosts) αποτελεί ένα δυνατό πολιτικό σχόλιο για τη σύγχρονη τουρκική κοινωνία της  (Τουρκία, Γαλλία, Κατάρ).

Η αστυνομική αυθαιρεσία, ο μισογυνισμός, η ανοικοδόμηση που δεν έρχεται, οι γυναίκες που αντιστέκονται απέναντι σε ένα καθεστώς υποκρισίας που στηρίζεται στις προκαταλήψεις και ακυρώνει την έννοια της ελευθερίας, χτίζουν την ιστορία της Αζρά Ντενίζ Οκιάι.

Η σκηνοθέτης ξεδιπλώνει τις αντιφάσεις και τη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα πατριαρχικό καθεστώς και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Η σκηνοθέτης ξεδιπλώνει τις αντιφάσεις και τη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα πατριαρχικό καθεστώς και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Η σκηνοθέτης ξεδιπλώνει τις αντιφάσεις και τη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα πατριαρχικό καθεστώς και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, με υπέροχη καταιγιστική ενέργεια κι έναν δυναμικό νεανικό τρόπο, με κάμερα στο χέρι, παιχνίδια με τον αφηγηματικό χρόνο και εξαιρετικές ερμηνείες.

Η ταινία κέρδισε το μεγάλο βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, είχε πάρει ειδική μνεία της κριτικής επιτροπής του Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads και έχει λάβει την υποτροφία του MFI για ανάπτυξη σεναρίου στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από Cine News