ΣΥΝΤΑΓΗ
Tips για την πιο νόστιμη πίτα με πιπεριές Φλωρίνης από τη food blogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου
Δείτε πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με πιπεριές Φλωρίνης, ή αλλιώς πιπερόπιτα, με άρωμα και χρώμα που θα αγαπήσετε!
Monopoli Team
23.09.2020
Υλικά για την Ζύμη
- 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις “Κούλα”
- 10 γρ αλάτι
- 10 γρ ξύδι
- 10 γρ ελαιόλαδο
- 390 γρ χλιαρό νερό
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 300 γρ φέτα ή όποιο άλλο τυρί έχετε
- 2 αυγά
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Αλατι-πιπέρι-μπούκοβο
- Μαϊντανό
- 3 γρ μπέικιν πάουντερ
- 90 γρ βούτυρο μαλακό
- 90 γρ βούτυρο
- 30 γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά – σιγά το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή να μη κολλάει στα χέρια μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε 5 λεπτά να γυαλίσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μόλις κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι με το μπέικιν και ανακατεύοντας τα προσθέτουμε στη γέμιση. Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα εν έχει υγρά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα 1 κουταλιά τραχανά ή πλιγούρι, αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση και συνεχίζουμε.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, ανοίγουμε ένα φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο και το κόβουμε σε τετράγωνα. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και το βάζουμε σε ένα σακουλάκι στο ψυγείο, για 1 ώρα ή ακόμα καλύτερα για 2-3 μέρες. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο, στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, κάτω αντίσταση και αέρα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, όσο το ταψί και λίγο μεγαλύτερο, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
- Το δεύτερο φύλλο θα μπει και θα κλείσει την πίτα σουρωτό, βουτυρώνουμε πολύ καλά πάνω και γύρω γύρω, κάνουμε τον κόθρο και χαράζουμε την πίτα, ψήνουμε 30 λεπτά ανάλογα πάντα τον φούρνο σας και πως σας αρέσει.
- Χωρίς τα αυγά και τη φέτα με ελαιόλαδο, μπορείτε να την κάνετε νηστίσιμη.
- Να προσθέσετε στη γέμιση κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει .
- Να φτιάξετε ζύμη για πίτα και να την έχετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Αν φτιάξετε τη γέμιση από το προηγούμενο βράδυ, έχετε και ζύμη στο ψυγείο σε μισή ώρα έχετε φτιάξει την πίτα σας.
Αυτή είναι η Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το τετράδιο με της συνταγές της πλέον έχει όνομα! Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της εδώ: elpidas little corner.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #146: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
8+1 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Αττική για τις πιο παραμυθένιες βόλτες με όλη την οικογένεια
Πού θα βρούμε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά για φέτος;
Τα καλύτερα πάρτι της πόλης για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα όπως πρέπει
Home Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 21-22 Δεκεμβρίου 2024
Free City: Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, πάρτι, DJ Sets – Τι κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ (21-22/12)
Minimal look: Εμφανίσεις που μας δίνουν το απόλυτο inspo για τις γιορτές
1,2,3: Η Semeli Tagara αποχαιρετά το 2024 με νέο single και βίντεο κλιπ