MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
ΔΡΑΜΑ

Το μεγάλο ταξίδι της μέρας στη νύχτα

Δραματική κινέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Bi Gan, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 2018.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 138'
Monopoli Team

Υπόθεση

Ένας άντρας επιστρέφει στην πόλη και μαζί στις αναμνήσεις μιας γυναίκας την οποία γνώρισε είκοσι καλοκαίρια πριν. Μια προσωπική αναζήτηση στην οποία οι μνήμες και το σινεμά συναγωνίζονται για το ποιο βρίσκεται μακρύτερα από την πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για τη ταινία

Πέρα από κατόρθωμα κινηματογραφικής τεχνικής, η ταινία του Μπι Γκαν συμβάλλει καθοριστικά στην διεύρυνση της δύναμης του σινεμά να αφηγείται με τον τρόπο που μόνο «μυστηριώδεις» ανθρώπινες λειτουργίες (η μνήμη, η ονειρική φαντασία, οι περιπετειώδεις δηλαδή τρόποι του μυαλού να συνδέει οπτικοακουστικά γεγονότα διάσπαρτα σε μια ζωή) καταφέρνουν.

Ένα απωανατολικό, μεταμοντέρνο διάβασμα στο νουάρ, διάστικτο με ρομαντικές νύξεις λαογραφικές, μυθικές (ο Ορφέας στον Άδη), αισθησιακές, που στο περίφημο δεύτερο μέρος του, σε ένα κατασκευαστικής απόλαυσης ωριαίο αδιάλειπτο πλάνο «σινεμά μέσα στο σινεμά», συναντά έναν-έναν τους συμβολισμούς του (το πινγκ πονγκ, τα κόκκινα μαλλιά, το όνομα σαν σινεμά, το μήλο, το ξόρκι), επιτυγχάνοντας όμως, απείρως παραπάνω, να διαβεί το κατώφλι του νοσταλγικού μυαλού και να περπατήσει τους μεθυσμένους ονειροδιαδρόμους του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Long Day's Journey Into Night
Σκηνοθεσία: Μπι Γκαν
Σενάριο: Μπι Γκαν

Παίζουν: Φέιγιανγκ Λούο, Κλόι Μάαγιαν, Χονγκ-Τσι Λι, Γουέι Τανγκ, Γιόγκζονγκ Τσεν, Τζούε Χουάνγκ, Σίλβια Τσανγκ, Τσουν-Χάο Τούαν
Παραγωγή: Zhejiang Huace Film & TV

Διάρκεια: 138'
Χώρα: Κίνα, Γαλλία
Έτος: 2018

Περισσότερα από CINEMA