ΣΥΝΤΑΓΗ
Μελιτζανοπιτάκια κουρού με κιμά και γραβιέρα από το food blog Eat me
Πεντανόστιμα μελιτζανοπιτάκια με τραγανή, σπιτική ζύμη κουρού, κιμά και λιωμένη γραβιέρα από πάνω!
Monopoli Team
24.09.2020
Υλικά για τη γέμιση
- 1,5 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμά
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 αποφλιωμένες ντομάτες
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 βιτάμ λιωμένο και επιπλέον για να αλείψουμε το ταψί
- 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
- 1 αυγό
- 1 κουτ.του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ.του γλυκού κοφτό ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κου.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί για να έχουμε μια αφράτη ζύμη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. γάλα
- λίγη γραβιέρα χοντροτριμμένη
- Για να ετοιμάσουμε την κουρού σε ένα μπολ ρίχνουμε το βιτάμ χλιαρό και τη μαγιά, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν ανακατεμένα, λίγο λίγο μέσα στο μίγμα με τα υγρά ζυμώνοντας απαλά έως ότου έχουμε μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί 1 ώρα σκεπασμένη καλά.
- Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2εκ. και κόβουμε με ένα μπολάκι τοποθετώντας το ανάποδα στρόγγυλα.
- Για τη γέμιση αποφλοιώνουμε τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον τρίφτη για το κρεμμύδι και τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Έπειτα, τις στραγγίζουμε από τα υγρά που έχουν βγάλει και τις βάζουμε να σωταριστούν με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μετά προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, τον κιμά και τον ψήνουμε λίγη ώρα στο τηγάνι και αυτόν, μετά το αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και τη ζάχαρη, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει το μίγμα μας.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει βάζουμε και τα αυγά χτυπημένα μέσα στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης που κόψαμε σε στρόγγυλα στη μέση λίγη από τη γέμιση, κλείνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη σε μπαλάκια.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με έναν κρόκο αυγού με 1 κ.σ. γάλα ανακατεμένα για να πάρουν τα πιτάκια ωραίο χρώμα στο ψήσιμο και πασπαλίζουμε με λίγη χοντρο-τριμμένη γραβιέρα από πάνω.
- Ψήνουμε στους 175οC για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Καλά…Eatme Μαγειρέματα!
Βρείτε ακόμα περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #141: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Τα «Παιχνίδια Εκδίκησης» μάς φέρνουν αντιμέτωπους με τα προσωπικά μας όρια – Μια πρώτη γεύση από το ANT1+
Ημερολόγιο μιας Εβδομάδας: Όταν ο Γιάννης Ρίτσος περιέγραφε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Κυριακή 17 Νοεμβρίου
Πολυτεχνείο: Ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου
Πολυτεχνείο: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο
Τα πιο cozy καφέ της Αθήνας για τις πρώτες κρύες μέρες
Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Θεατής: «Αμφιβολία» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν