Υγιεινά σνακ για το σχολείο #9: Mπάρα δημητριακών και μπανάνα
Εύκολες – και κυρίως υγιεινές και θρεπτικές – επιλογές για καθημερινό σνακ για το σχολείο!
Οι αυλές των σχολείων γέμισαν και πάλι παιδικές φωνές, πολύχρωμες τσάντες αλλά και πολύχρωμες μάσκες! Οι συνθήκες, επιβάλλουν σε όλους να τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
Εκτός όμως από μάσκες και αντισηπτικά ας βάλουμε στις τσάντες των παιδιών ένα θρεπτικό κολατσιό που θα προετοιμάσουμε από στο σπίτι! Γιατί όχι και μαζί τους.
Αν χρησιμοποιείτε υλικά μιας χρήσεως τότε προμηθευτείτε συσκευασίες φιλικές στο περιβάλλον, όπως βιοδιασπώμενες ή χάρτινες.
Tip!
Αντί για πλαστικό χρησιμοποιούμε χάρτινες κούπες για καφέ με καπάκι και αντί για αλουμινόχαρτο χάρτινα σακουλάκια ή αντικολλητικό χαρτί. Επίσης αν τοποθετείτε το κολατσιό σε επαναχρησιμοποιούμενα μπολ, αντί για πλαστικά προτιμήστε από bamboo!
Φτιάχνουμε, λοιπόν, δυο snack για κάθε μέρα, ένα για το μεγάλο διάλειμμα κι ένα για κάποιο από τα επόμενα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό, για το οποίο επιλέγουμε ένα μεγάλο και κατάλληλο παγούρι, όπου θα το κρατά δροσερό!
- μπάρα δημητριακών
- μπανάνα
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι μύρτιλα
- ½ φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ταχίνι
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στο γκριλ τη βρώμη στους 1500C, μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη με τα μύρτιλα, τα οποία προηγουμένως έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ, και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα και τα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατασαρολάκι το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να αποκτήσουν ρευστή υφή. Συνέχεια το περιχύνουμε στο μείγμα της βρώμης με τα μύρτιλα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τις μπάρες τις οποίες πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τοποθετούμε το ταψί για 30 λεπτά στο ψυγείο και οι μπάρες μας είναι έτοιμες.
Μπορούμε να το προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.