MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
MARKET NEWS

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ στα Coffee Island: Απολαύστε τον σπάνιο καφέ Ethiopia Motherland Adola

Τα Coffee Island τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα καφέ με μία σπάνια ποιότητα καφέ, τον καινοτόμο 21 ο Microfarm Project® – Ethiopia Motherland Adola.

Monopoli Team

Σπάνιες γεύσεις και ξεχωριστά αρώματα

Ο Ethiopia Motherland Adola χαρακτηρίζεται από ένα πρωτόγνωρο γευστικό προφίλ και καινοτομία χάρη στη σπάνια και απαιτητική διαδικασία επεξεργασίας και την 1η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Καφέ – θα μπορείς να τον απολαύσεις στην τιμή του καθημερινού σου καφέ.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε ένα μοναδικό, γευστικό, ταξίδι στην πατρίδα του καφέ, την Αιθιοπία. Τέσσερα Limited Edition Microfarm Projects με ιδιαίτερες, σπάνιες, γεύσεις και ξεχωριστά αρώματα, καθένα με τη δική του ιστορία των ανθρώπων που τους καλλιέργησαν και τους φρόντισαν, μας μετέφεραν νοερά στην Ethiopia Motherland. Αυτό το υπέροχο αφιέρωμα ολοκληρώνεται μια ημέρα ορόσημο για τον κόσμο του καφέ, με μία μοναδική εμπειρία γεύσης που δε θα ξαναϋπάρξει, τον Ethiopia Adola.

Νότες λικέρ βύσσινου, μαρμελάδα πεπόνι και σιρόπι σοκολάτας είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το γευστικό προφίλ του, το οποίο οφείλεται σε ένα επιπλέον στάδιο που προηγείται της ξηρής επεξεργασίας, και βασίζεται σε ημι-αναερόβια ζύμωση. Η επεξεργασία αυτή εφαρμόζεται σε πολύ μικρές ποσότητες καφέ, είναι αρκετά απαιτητική σε φροντίδα και χρονοβόρα.

Η επεξεργασία του σπάνιου καφέ

Στον ομώνυμο σταθμό επεξεργασίας Adola, στα 2.251 μέτρα υψόμετρο, οι μικροκαλλιεργητές επιχειρούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο. Αρχικά, μαζεύουν τα κεράσια του καφέ από τα καφεόδεντρα, με ιδιαίτερη προσοχή, επιλέγουν μόνο τα ώριμα και τα τοποθετούν απευθείας σε ειδικά σακιά, πάνω σε αφρικάνικα κρεβάτια, όπου παραμένουν για 6 ημέρες. Μέσα στα σακιά, λόγω των συνθηκών, επιτρέπεται η επιτάχυνση πολύπλοκων αντιδράσεων ημί-αναερόβιας ζύμωσης. Η πορεία της ζύμωσης παρακολουθείται στενά και μετά την ολοκλήρωσης της, ακολουθεί η ξηρή επεξεργασία των κερασιών του καφέ.

Εν συνεχεία, τα κεράσια απλώνονται πάνω στα αφρικάνικα κρεβάτια όπου παραμένουν σκεπασμένα για 2 εβδομάδες. Σε όλη τη διάρκεια, τα ξεσκεπάζουν νωρίς το πρωί και το απόγευμα, διότι τότε η θερμοκρασία είναι η ιδανική για την επίτευξη μιας αργής διαδικασίας ζύμωσης, ενώ παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα αναποδογυρίζουν τα κεράσια για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Με αυτόν τον 100% σπάνιο καφέ, τα Coffee Island τιμούν αυτήν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο ρόφημα και σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις τον Ethiopia Adola στην τιμή του Μaster blend.

Παράλληλα, με υπερηφάνεια για όλους τους ανθρώπους και τις φάρμες με τις οποίες συνεργάζονται, και με συνέπεια στο motto τους «Μοναδικός Καφές για Μοναδικούς Ανθρώπους» σας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε όλη την γκάμα των specialty καφέδων τους, καθώς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, θα υπάρχει 20% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα του Καφεκοπτείου από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2020.

Η προσφορά ισχύει και για online αγορές μέσα από το coffeeisland.gr & το My Coffee Island App!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγαζιά για καλό κρασί και φαγητό στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις